|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
RaInfFiMa Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2009 20:13 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.29 Kraj: Šmarje blizu Kopra
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 1:52 pm Naslov sporočila: AD protvornik - a kdo pozna ta modul |
|
|
Pozdravljeni!
A mogoče kdo pozna (je kje videl) ta AD konverter modul?
Iščem dokumentacijo o njem.
Uporabljen je AD9244.
Hvala v naprej za kakršnokoli pomoč.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
343.86 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
390.7 KB |
Pogledana: |
6 krat |

|
_________________ Še veliko dela me čaka! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
chaos Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12 Prispevkov: 1063 Aktiv.: 4.65 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 3:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Žal ne poznam tega vezja, samo glede na to, da je gor FPGA, SRAM in DA/AD konverter, se da stvar definitivno kako uporabiti
LP!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70781.41
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 3:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RaInfFiMa Član

Pridružen-a: Sob 10 Jan 2009 20:13 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.29 Kraj: Šmarje blizu Kopra
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 4:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdrav!
Zadeva deluje in se uporablja v eni napravi, ki se imenuje LIDAR. Ta naprava je akademskega izvora in je edina točno taka na svetu.
Jaz bi rad vedel kako deluje ta modul, ker nimam o tem modulu nikakršne dokumentacije. Ker mi na prvi pogled deluje resno izdelan, domnevam, da je vsaj ta modul komercialni izdelek - sicer brez nobene oznake, žal.
Ta modul je vgrajen v "sendvič", kjer je na eni strani analogni del z detektorjem laserske svetlobe 1574 nm in nekaj op-amp, drugi del pa je en atmel mikrokrmilnik, ki je povezan na PC in preko katerega poteka vodenje in prenos podatkov. Ta dva dela sta domače izdelave in tudi o njih ne vem nič - ni dokumentacije.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.05 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če gre za LIDAR, potem verjetno je to verjetno sklop, kjer se računa oddaljenost od merjenega objekta (lahko tudi hitrost z odvajanjem več rezultatov meritve oddaljenosti po času). Tu so časi (čas potovanja svetlobe od objekta in nazaj, iz česa se na podlagi hitrosti svetlobe izračuna oddaljenost) zelo majhni in nek CPLD je verjetno tam ravno zato.
LP, g
_________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RaInfFiMa Član

|
Objavljeno: Sob Sep 01, 2012 4:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, meri se na vsakih 20,3m (izmeril sem frekvenco pretvarjanja) jakost sipanja svetlobe na aerosolih po začetnem sunku laserske svetlobe. Laser in teleskop sta komercialna izdelka in o njiju imam vso potrebno dokumentacijo. Vse skupaj nese tja do 5 km.
Jaz bi rad natančno vedel kako dela ta modul, ker moram ta LIDAR okarakterizirat in ga začet smiselno uporabljat.
Sicer bo to šlo tudi brez dokumentacije ampak bo za to potrebnih več terenskih meritev.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.69 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Ned Sep 02, 2012 3:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj avtor naprave pa ni več med živimi?
Sigurno obstaja neka dokumentacija, sheme, programi... Vprašanje je samo - kje.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni