www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

WiFi geolokacija

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 11:59 am    Naslov sporočila:  WiFi geolokacija Odgovori s citatom

Na prenosnik sem si namestil program Prey (http://preyproject.com/). Program nam pomaga najti računalnik v primeru kraje (če kdo ne odstrani programa ali pa na novo ne namesti celotnega sistema Wink ).

Poleg zaslonske slike, slike iz kamere, podatkov o mreži in podobnega program omogoča tudi določanje geolokacije. Glede na to, da moj PC nima GPS-a ima pa samo informacijo o razpoložljivih dostopnih točkah predvidevam, da iz tega določi lokacijo. Poleg domačega je zaznal še sosedovo WiFi omrežje. Geolokacijo mi je določil v radiju 10m natančno.

Zanima me sledeče. Kje in na kakšen način so shranjene informacije o lokaciji dostopnih točk?

Po tistem, kar sem prebral na net-u obstaja neka baza z geolokacijami MAC naslovov WiFi omrežij. Me pa zanimajo bolj detaljni podatki, kako je tja prišel MAC naslov mojega (in tudi sosedovega) routerja?

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
siljo
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08
Aktiv.: 4.37
Kraj: Ribn'ca

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 1:50 pm    Naslov sporočila:  Re: WiFi geolokacija Odgovori s citatom

bolha95 je napisal/a:
Na prenosnik sem si namestil program Prey (http://preyproject.com/). Program nam pomaga najti računalnik v primeru kraje (če kdo ne odstrani programa ali pa na novo ne namesti celotnega sistema Wink ).

Poleg zaslonske slike, slike iz kamere, podatkov o mreži in podobnega program omogoča tudi določanje geolokacije. Glede na to, da moj PC nima GPS-a ima pa samo informacijo o razpoložljivih dostopnih točkah predvidevam, da iz tega določi lokacijo. Poleg domačega je zaznal še sosedovo WiFi omrežje. Geolokacijo mi je določil v radiju 10m natančno.

Zanima me sledeče. Kje in na kakšen način so shranjene informacije o lokaciji dostopnih točk?

Po tistem, kar sem prebral na net-u obstaja neka baza z geolokacijami MAC naslovov WiFi omrežij. Me pa zanimajo bolj detaljni podatki, kako je tja prišel MAC naslov mojega (in tudi sosedovega) routerja?

uf tole pa skor ne morem verjet!
Kako je določil tvojo lokacijo.....?!

bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem že sam našel nekaj odgovorov
http://wlanbook.com/wifi-positioning-databases/
http://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_Positioning_System

Nikjer nismo več varni - informacije gredo v svet

Nazaj na vrh
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za google vem da ima narejeno tako da:

- vsak android telefon z gps-om beleži na kateri lokaciji je zaznal wifi signal in kakšna je jakost signala

- to periodično pošilja na "mothership"

- iz informacij ki jih dobijo se da izdelat mapo, s katero se da s triangulacijo določit pozicijo

Kako imajo pa druge baze narejen zajem podatkov pa ne vem.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 03, 2012 8:08 pm    Naslov sporočila:  Re: WiFi geolokacija Odgovori s citatom

siljo je napisal/a:

uf tole pa skor ne morem verjet!
Kako je določil tvojo lokacijo.....?!

Kar verjemi ... Cenejši iPadi GPSa sploh nimajo, ampak v celoti delajo na osnovi Wifi podatkov in moram reči, da je bilo vodenje po Barceloni brezhibno!

Lp, g

bolha95
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 04, 2012 7:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še en link za informacijo

http://static.googleusercontent.com/external_content/untrusted_dlcp/www.google.com/sl//googleblogs/pdfs/google_submission_dpas_wifi_collection.pdf

Kljub temu, da zbirajo informacije o naših omrežjih je pa zadeva očitno zelo uporabna kot je že Gregor napisal.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni