www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Shranitev spremenljivke v AVR
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
juref
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Dec 2009 11:45
Aktiv.: 1.20
Kraj: Črnomelj

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 08, 2012 6:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zadeva se je zopet "zamašila". Vrednost ob pritisku tipke shranim v eeprom in ob ponovnem prižigu procesorja se mi pojavi na zaslončko. Problem pa je ker te vrednosti ne morem uporabiti, se od tej vrednosti čas ne odšteva ampak je vedno isti... Ali je imel kdo podoben primer?

hvala za odgovore
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2012 6:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa če bi malce bolj natančno povedal, kaj bi rad dosegel? Prvotno si samo spraševal, kako spraviti spremenljivko, da jo naslednjič lahko uporabiš... In to smo rešili.
Nazaj na vrh
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ok vse še enkrat Very Happy Doma si izdelujem odštevalnik za izklop osvetljevalnika, tako da nebom rabil vedno imeti zraven budilke... Program sem izpisal ampak nisem še nikoli uporabljal eeproma. Tudi to sem rešil saj se je podatek o shranjenem času, kateraga sem sharnil z pomočjo pritiska dveh tipk, ob ponovnem zagonu odštevalnika prikazal na zaslonu. Sedaj je pa kriza ker tega podatka ne morem uporabiti (sem ga prebral ob inicilizaciji in ga shranil v vrednost z katero operiram). Se pravi od shranjene vrednosti, katera je prikazana se čas ne odšteva...

(ne se smejati ob priloženem programu, ga še popravljam Very Happy)

V6.zip
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  V6.zip
 Velikost datoteke:  28.69 KB
 Downloadano:  12 krat

Nazaj na vrh
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2012 9:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kolikor sem program pogledal....

kako imaš x in y definirana? Nisem nikjer zasledil. Pravzaprav sem našel in imaš definirano kot unsigned int, ti pa ga preverjaš, če ima negativno vrednost. Narobe!

Dobro bi bilo, če bi si ogledal, kakšno vrednost lahko katera od spremenljivk ima (njen doseg). Jaz imam to v papirni obliki, bom poizkusil poiskat elektronsko...

EDIT: v prilogi imaš to omenjeno bolj na začetku. Je pa to iz wikipedije

CsyntaxWIKIPEDIA.doc
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  CsyntaxWIKIPEDIA.doc
 Velikost datoteke:  315 KB
 Downloadano:  3 krat

Nazaj na vrh
juref
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 10, 2012 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek je napisal/a:
Kolikor sem program pogledal....

kako imaš x in y definirana? Nisem nikjer zasledil. Pravzaprav sem našel in imaš definirano kot unsigned int, ti pa ga preverjaš, če ima negativno vrednost. Narobe!

Dobro bi bilo, če bi si ogledal, kakšno vrednost lahko katera od spremenljivk ima (njen doseg). Jaz imam to v papirni obliki, bom poizkusil poiskat elektronsko...

EDIT: v prilogi imaš to omenjeno bolj na začetku. Je pa to iz wikipedije

hvala lepa! Se bom potrudu ampak imam trenutno zagovor diplome in se moram še malo k temu posvetiti Very Happy še enkrat hvala!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni