|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sob Okt 06, 2012 9:22 am Naslov sporočila: Stikalni napajalnik piska |
|
|
Popravljam napajalnik GGA-10077 televizorja LCD, pri katerem je zaradi atmosferske izpraznitve crknil standby del. Napajalnik je izveden s Panasonic-ovim IC-jem MIP2F3, ki dela na 100kHz, tokovno limito pa ima pri 0,5A. Da ne bi kupoval novega IC-ja (ker je tudi njegova cena zasoljena), sem želel napajalnik popraviti s tistim kar imam pri roki.
Prvi poizkus je bil Fairchildov FPS FSQ0370RNA po prvi shemi. Frekvenca je enaka, enako tokovno omejitev sem dosegel z dodatnim uporom na Ipk. Ker teče večji tok skozi FB pin sem moral zmanjšati pripadajoča predupora (R10 in R6) na primarni in sekundarni strani.
Kljub dodajanju kapacitivnosti k C6, dodajanju 47nF k C7, je tako popravljen napajalnik nadležno cvilil.
V drugem poizkusu sem uporabil Power Integrations-ov TINYswitch-II TOP268PN po drugi shemi. IC že ima enako frekvenco in tokovno omejitev. Razen 100nF kondenzatorja skoraj da ne potrebuje zunanjih komponent, niti bias napajanja. Rezultat je bil kljub drugačnemu principu regulacije praktično enak. Ker IC predvideva hitro povratno vezavo, sem odstranil C7 in C10, pa ni praktično nič pomagalo. Da bi se znebil pola na izhodu sem regulacijo prestavil pred L1, pa tudi ni bilo bolje.
C4 in C11 sta v redu. Kakšen nasvet, kako napajalnik usposobiti z enim od teh (ali podobnih) IC-jev?
Tudi normalnega PDF (v angleščini) nimam za MIP2F3. Če kdo najde, naj pove.
P.S.: Če ima kdo pri roki MIP2F3 (po normalni ceni), se priporočam.
P.S.: Zakaj forum ne prikazuje PNG in GIF slik?
Opis: |
Napajalnik predelan na TN268PN. |
|
 Download |
Ime datoteke: |
MIP2FTNY.png |
Velikost datoteke: |
4.96 KB |
Downloadano: |
22 krat |
Opis: |
Napajalnik predelan na FSQ0370RNA. |
|
 Download |
Ime datoteke: |
MIP2FFSQ.png |
Velikost datoteke: |
5.18 KB |
Downloadano: |
21 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni