www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Multi-touch miza +NFC

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
golobich
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 07 Okt 2012 0:45
Aktiv.: 0.01
Kraj: Semič

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 12:52 am    Naslov sporočila:  Multi-touch miza +NFC Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Nisem točno vedel v kateri del foruma naj to napišem, pa vendar predvidevam da bo kar pravi del. Torej:
Delam na multi-touch mizi (FTIR) in sem prišel do tega, da bi naredil sledeče: ko nekdo položi na mizo telefon iz njega prebere podatke (slike, glasba, itd). Na pamet mi je padlo da bi to naredil prek NFCja, vendar mi je vse malce nejasno. NFC ima vbistvu domet do 20cm če se ne motim, miza je pa velikosti 80x60cm. Kako sedaj to narediti? Ker recimo da imam v enem kotu NFC reader, pa potem če uporabnik položi telefon v čisto drugi kot mize, potem ne bo zaznalo telefona. Vglavnem prosil bi vas za pomoč da mi pomagate glede tega problema. O NFCju načeloma nimam kaj preveč pojma, razen kar sem si nahitro prebral na wikipediji Smile

Princip mize
Shema mize

Pa prosim če mi ne predlagate BT, ker ga ne želim (prevelik set-up time)
Lp, golobich
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.39
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 1:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz delam multitouch mizo, računam da bo končana do konca meseca. Vendar se da drugo objekte zaznavati tudi tako, da imaš na hrbtni strani npr. telefona nalepko, z specifičnim vzorcem. Ker večina telefonov še vedno nima NFC.

En od načinov je pa tudi preko wirelesa glede na MAC naslov.

golobich
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 07 Okt 2012 0:45
Aktiv.: 0.01
Kraj: Semič

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 07, 2012 12:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kar se tiče teh "nalepk" bom to naredil na podlagi RFID, vendar me zanima prenos podatkov...to bo skor zihr prek nfcja...sam eno vprašanje. Če prek Wifija...potem more bit miza priklopljena na wifi ane?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni