|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
me2d Član

Pridružen-a: Sob 19 Sep 2009 11:10 Prispevkov: 291 Aktiv.: 1.52
|
Objavljeno: Čet Okt 11, 2012 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najlepša hvala za podane nasvete. Očitno je tole lahko tudi dokaj zapletena zadeva. Sem pa dosedaj mislil, da imam dovolj termo tipal - pa sem se motil. Bo treba malo širše zastavit regulacijo (še tipalo na povratni vod in output regulacijo na temperaturo dvižnega voda glede na zunanjo t). Pa še kaj bi se našlo  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3359 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 5:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Še najbolj zapleteno je bilo pri meni opravila z urniki:
Urnik vsebuje zahtevane temperature za vsako uro dneva, posebej za toplo vodo, posebej za ogrevanje, posebej urnik za delavnik, posebej za soboto, nedeljo, pa so že štirje urniki. No branje urnika je dokaj enostavno, pač iz ure/dnega potegneš dol zahtevane temperature za to uro,
ampak urnike je potrebno po potrebi spreminjati in to na podlagi SMS ukaza,
to pa zakomplicira program. Samo napravo pa ne.
Veliko zabave! _________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3406 Aktiv.: 14.93 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Okt 12, 2012 6:45 am Naslov sporočila: |
|
|
recimo, da kdo od avtorjev tukaj opisanih avtomatizacij postane za dalj časa ali za vedno nedosegljiv - ali je avtomatizacija narejena v duhu Applove ideje - če naša staramama ne zna zagnati ogrevanja, je prezapleteno ? Druga možnost je priložiti 300 strani debela navodila za zagon in uporabo, s čemer se nihče ne bo ukvarjal. Sem pa že večkrat v praksi videl tretjo možnost: vse podreti, razrezati, in narediti tako, da je uporaba zapletena kot prižgati luč v dnevni sobi. _________________ ___ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni