www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izpad T-2 omrežja
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 12, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vrjetno ti potem ni delalo pet dni glede na to, da si se šele danes javil Rolling Eyes
Saj verjetno pogledaš položnico še lje drugje kot samo pri "Znesek za plačilo" in si morda opazil magično številko 080 64 64 za tehnično pomoč oziroma za informacijo kaj se dogaja Wink

osterklin
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Jan 2009 20:00
Aktiv.: 0.88

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 8:30 pm    Naslov sporočila: icon_important  Odgovori s citatom

bojans je napisal/a:
Kolegi. Ne "špotajte" se preveč čez T-2 tisti ki ni imel Telemach-a in brezžični router. V 2. letih so mi požrli veliko živcev! Router je "padal" dnevno, 3 x tedensko, tedensko pa spet dnevno. Držal 14 dni nato v naslednjih 14 padel 20 x !!!!

Zdaj na T-2 imam blažen mir. Roter pade največkrat zaradi mojih "traparij". Se pravi, kadar posegam v delovanje. Če reč pustim "na gmah" deluje bp.

1 izpad na leto za 2h. Very Happy
Kot da na RTV ni nikdar "OPROSTITE IZPAD ZARADI MOTENJ"?

Pa saj smo tehniki in razumimo, da ni 100%.
Za 3 kabelčke previjačit pa tudi ne potrebuješ doktorata.
Nekaterim bučmanom so pač dopovedali kako to gre in poceni vzdržujejo mrežo. Če pa kaj ne gre in je vse prav povezano (dolžnost bučmana!) pa lahko oddaljena pomoč svetuje ali nastavlja.

Nam Slovenceljnem ni nikdar prav!

Če bi izurjen tehnik prikljapljal modeme in čakal, da se dotični računalnik poveže ter to še testiral?????????????? Whistle Zraven bi pa čakalo še 52 strank na enostaven (debug)? Takrat bi bilo šele (zjanje tuljenje in lajanje).

Prosim skušajmo biti realni. Vsaj kot tehniki, če že kot ljudje ne.

Ne hvali preveč T-2 jaz ga mam od 2006 internet in telefon, TV pa še od novembra 2010. So imeli začetne "porodne" težave na začetku ker je bilo to bolj v začetku delovanja.

Ampak tako kot mi ga je začel "srat" letos nekje od druge polovice maja pa še ne, dnevno mi je prekinjalo linijo in to predvsem v določenem času nekje med 11h in 14h oz. 15h in to vsakih par minut, prej ali kasneje je delal. Če sem klical na njihovo tel. št so mi zmeraj nakladali tako kot mislim da večini ki kličejo - ugasni vse - modem tv vmesnik počakaj trenutek in vklopi nazaj pa čakaš da se vse vzpostavi pa čez čas se pojavi isto prekinjanje. Dvakrat je prišel serviser in mi je naložil da mam kabel do modema zanič pa sem rekel če je delal tolk časa na istem ok sedaj pa ne da morajo imet oni nekaj narobe. Nazadnje tudi ta ni več prišel ko sem klical. Pa sem res šel prevrtat steno-strop in napeljat nov kabel (utp) do "telekomovga" in poklical da dela isto čeprav sem menjal in pol se je le oglasil ker sem rekel da bom v nasprotnem primeru menjal ponudnika. Vendar ni bilo drugega kot pomeril je linijo in šel. Meni pa čez dva dni začne isto prekinjat kot prej, pa sem se nakuril in jim jih nasul da naj že popravijo pri sebi da se sedaj točno vidi da ni bil moj kabel kriv in so končno me prestavili v centrali na drug priključek - sedaj je pa že cca 2 meseca mir.
Upam da bo tako tud ostalo. Mislim pa da ni nikjer nič boljše tud pri drugih ponudnikih. Cool
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To se je dogajalo tudi pri meni eno zimo in pomlad , konstantno med 19.30-22.00 zvečer.
Vzrok je bil sosed ki je obnavljal del hiše zvečer ko je imel čas po službi.
Kocke so po TV letele kot za stavo . Po drugi strani pa je kriv način vezanja telefonov ''na grozdje'' kar skozi hiše zapored .

Sedaj praktično ni problemov .

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@lucca brassi: V Kočevju al v Idriji ?
Ker v Idriji je dokaj malo "zaporedno" vezanih hiš.
Če greš čez bulo v Žiri pa pri zadnjemu v vrsti vidiš 10(20) spojev do omarice - 10(20) parni kabel na vsakemu podstrešju prevezan v VVD in naprej,... Marsikatero podstrešje se je spremenilo v mansardno stanovanje in doza je pod gips ploščami,... in potem se lahko samo j...

@osterklin: A si iz tistih blokov za Pošto (pozabil ulice). Dve-tri leta nazaj je vaš takratni monter obupal in sem začasno prevzel še Železnike in zaj... napake v Loki.
Tisti bloki tam zadaj so KATASTROFA glede na oddaljenost. Kabel je bil očitno večkrat pošteno užgan od strele (tako kot instalacija v blokih) ampak se nihče ne spomni bilokaj menjati.
BDW: Danes je spuščala tudi ena 1000 parna spojka nekje v bližini Pošte Železniki.
Se je GVOju zelo mudilo tja po tem ko so odprli eno 600 parno v Žireh, "da se suši"
Pa v Idriji je je pravtako zalilo eno 600 parno, ...
O zamočenih zračnih dozah raje ne bi Whistle
Očitno je letošnja populacija podgan strenirana na PVC,Pb,Cu,...

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.65
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 29, 2012 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sicer, tako spotoma...glede takih stvari ni kriviti ne T2 ne SiOl...tukaj je krivda na telekomu, saj naj bi on vzdrževal vode (ali pa preko njega pogodbeniki).
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni