|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dj_car Član

Pridružen-a: Ned 19 Feb 2006 16:23 Prispevkov: 79 Aktiv.: 0.33 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 6:38 pm Naslov sporočila: regulator napetosti -nasvet- |
|
|
Pozdravljeni,
Med kramo doma sem nasel nek toroid ki ima specifikacije 26,4v-0v-26,4v(2x3,5A) + se enegea 14,5v(1A) in seveda mi je prisla ideja da bi si naredil regulator napetosti, zdaj me pa zanima kaj mi predlagate da naredim in najbolje iskoristim zadevo. Rad bi naredil regulator napetosti tam od 0-25v (ni treba da je od 0 lahko tudi 1v,2v naprej) in dobro bi bilo da bi lahko reguleral tudi tok tam od 0-3A.
Prosim za kaksen nacrt ali podobno.
Hvala v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Okt 13, 2012 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Navitje 2x26,4V s sredinskim odcepom boš najbolje izkoristil tako, da za usmerjanje ne uporabiš gretz mostiča, ampak 2 diodi, no, tudi gretz lahko uporabiš tako, da koristiš le 2 diodi od 4.
Za stabilizacijo in regulacijo predlagam * * * tale napajalnik * * * ki nima tokovne regulacije, s tokovno regulacijo pa bi bil primeren * * * tale napajalnik * * * _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni