www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Neznani element F 127 oz. C5027-0

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
smuky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Jul 2006 15:02
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 3:44 pm    Naslov sporočila:  Neznani element F 127 oz. C5027-0 Odgovori s citatom

imam veliko tezavo, namrec nevem s cim naj zamenjam element; ohisje -TO 220 na njem pa tak mal cuden poseven F in spodaj stevilka 127 pod njim pa se tole -> C5027-0 vse pregledal tud na netu in nevem kaj naj,.... tudi izmirit se ga ne da,..

je pa sestavni del PC napajalnika 250W (firma, jae jye electronics, al neki podobnega), diagnoza: udar strele,....Smile)

prosim za mnenje,...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 4:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče transistor 2SC5027 ???

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
fbifbi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17
Aktiv.: 0.54
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 4:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekje na forumu je objavljena shema ATX napajalnika. Uporabi iskanje.

LP, Martin
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
podboj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48
Aktiv.: 5.28
Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisto je sigurno tranzistor 2SC5027, poševni f je oznaka za proizvajalca (Fairchild)

Če je udarila strela, bo verjetno treba zamenjat kar vse polprevodnike na omrežni strani (tranzistorji, greatz in diode) dobro bi bilo pa tudi elektrolitska kondenzatorja

Elemente lahko pobereš iz kakšnega AT ali ATX delujočega ali pokvarjenega napajalnika

Sicer pa ne vem, če se ti glede na tvoje znanje splača popravljat, ker dobiš na www.bolha.com rabljene za jurja, nov v trgovini pa je nekje 2.500-3.500

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 02, 2006 7:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne tisto je tranzistor KSC5057 je pa NPN 1100/800V, 3A po vrt band1.
2SC 5027 je pa precej bolj "švoh" se mi zdi ker sem tudi sam nekoč iskal podatke zanj, ker sem ga iskal za podoben namen kot ti. Sam sem poskusil dati
BU 1508AX pa se ni obneslo. Isto je bil nap. uničen od strele. Poskusi najti kak podoben napajalnik in ga boš našel notri lahko je tudi kakšne druge oznake.
Naj povem še, da sem omenjenega iskal po naših trgovinah in ga nisem našel.
LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
smuky
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Ned 02 Jul 2006 15:02
Aktiv.: 0.02
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2006 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

sem pregledal ze ostale polprevodnike in vsi normalno delujejo, tako da,..
bom poslusil najti ustrezno zamenjavo za ta tranzistor, pol pa bom videl,.. ti napajalniki na bolhi pa pridejo v postev,ce se tole ne bo odneslo - sem ze gledal pa imajo mal cudne karakteristike,..Very Happy

... upam da nebom cist crn ko priklopm Smile, vam sporocim kako je uspelo!

hvala vsem!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2006 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napajalnik, katerega okvara je povezana z strelo in drugimi prenapetostnimi pojavi sodi le v smeti. Če je crknil en tranzistor, je gotovo še nekaj komponent, ki so prizadete in zmanjšujejo zanesljivost naprave, čeprav je videti, kot da deluje. Čas ki se ga porabi za iskanje noname ekvivalentov je tudi toliko vreden, da se ga ne splača zgubljati. Da o izgubi podatkov ne govorim...

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni