|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David92 Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22 Prispevkov: 292 Aktiv.: 1.80 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 3:04 pm Naslov sporočila: Očala in dioptrija |
|
|
Pozdravljeni,
Mene pa zanima, ali je mogoče v očala (oz. stekla), ki nimajo dioptrije, vnesti prav to not?
Oz. bolje je če vprašam, ali to okulisti vedo narediti, če bi očala brez dioptrije odnesel v lokalno Optiko in bi mi oni v enako steklo vgradili dioptrijo?
Primer bi bil, da imam sončna očala, in bi jih rad imel z dioptrijo, sama po sebi pa je nimajo. Ali pa na primer Gunnars očala.
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 3:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Enostavno povedano, zanima te, če je možno menjat stekelca sočnih očal za take, ki imajo zraven še dioptrijo? Da, je možno, edina omejitev je, vsaj pri mojem optiku, da okvir ne sme bit tak, ki bi zahteval vrtanje v steklce. Jaz sem sicer dal to delat na novih očalih, če bi pa prinesel svoja rabljena očala pa optik zahteva neko doplačilo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 3:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Točno to me zanima.
Jaz se konkretno zanimam za Gunnar očala, če si mogoče slišal že za njih. Steklo deluje, kot da bi bila 'sončna' očala, ker so bledo rumene barve, ampak so vbistvu za boljo protekcijo oči in lažje spremljanje podrobnost (OK - lahko da so to samo marketinške besede).
Rad bi jih naročil. Poskušam priklicat svojega lokalnega Optika, da bi se konkretno pozanimal za zadevo, pa vendar ne dvignejo slušalke. Tako da sem kar tu vprašal, če ima mogoče že kdo izkušanje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5530 Aktiv.: 24.04 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če so stekla ukrivljena, potem ne bo nič nič - če misliš, da ti bi dejansko šipico obstoječih očal brusili, da bi "naredili" dioptrijo. V vsakem primeru ti menjajo stekla, zdaj je pa vprašanje, če imajo taka, kot jih želiš.
Imaš pa drugo varianto, kjer imaš znotraj navadnih očal dodatni nastavek za dioptrijo (glej Adidas EvilEye in podobni - z EvilEye sem zelo zadovoljen).
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 4:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej, da bi dobil dioptrijo v takih očalah: http://shop.gunnars.com/sheadog/d/1061_c_100, odpade?
Na videih, ko sem gledal reviewse, bi jih naj lahko dobil z Receptom od okulista, pač za okvir plačam in vse kar je potrebno, ampak pravijo da je možnost dobiti z dioptrijo očala.
Vprašanje pa je, če je to možno v SLO, sem že včeraj vprašal na email od Retailera za SLO, pa nimam odgovora. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je možno dibiti ta tip šipic z dioptrijo, potem ni problema. Načeloma tudi naročanje v tujini (če imaš vse podatke tvojega okulista - saj se rabi še kaj več kot samo dioptrija (medzenična razdalja ...) ne bi smelo biti problem, če boš to samoplačniško.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70760.84
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 4:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Klasični leči sončnih očal ne moreš kar dodati dioptrije. Lahko pa daš za isti okvir izdelati leče za tvoje oko, ki bodo zatemnjene in dimenzijsko enake originalnim lečam.
Pa ne gre samo za dioptrijo. Pred izdelavo se dogovori z optikom za nova očala, da izvede meritve izda podatke oziroma v kolikor je mogoče za taka očala oziroma leče tudi recept. Skratka v vsakem primeru se posvetuj z optikom in zahtevaj podatke. Mogoče pa imaš poleg dioptrije še cilinder pa slučajno tega ne veš.
O boljši protekciji bom pa napisal tole, kar sem izvedel od moje zdravnice. Za oči je najbolj nevarna UV svetloba, le te pa ne prepuščajo vsa očala s plastičnimi lečami. Smisel sončnih očal je v tem primeru le v zatemnitvi in posledično manjšem bleščanju, kar pa ja pri antirefleksnih korekcijskih lečah menda že zmanjšano. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.39 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://shop.gunnars.com/sheadog/d/1120_c_915
Ti že sami naredijo z dioptrijo.
Drugače pa te oblike šipc zgledajo precej standardno. _________________ Če nekaj deluje, razstavi in ugotovi zakaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.01 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 10:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, če se da dobiti masko za potapljanje z dioptrijo ? _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.61 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Mene pa zanima, če se da dobiti masko za potapljanje z dioptrijo ? |
klik  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

|
Objavljeno: Pon Okt 22, 2012 11:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če rabiš samo plavalna očala (torej ne čez nos) ima Aquasphere možnost dioptrijskih stekelc do -6 in to precej poceni (očala so cca 20 eur, stekelca pa 4). Svoj čas so to imeli v tivoliju pri bazenu (trgovinica na desno od vhoda).
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni