|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 12:58 pm Naslov sporočila: RS232 to Profibus |
|
|
A je kaksna opcija, da se povezem na Siemens CPU preko prenosnikovega RS232 porta ?
Ce je me zanima kako bi bilo najboljenostavno? Kaksne resitve?
Hvala, lp. _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.22 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim da so v prejšnji firmi imeli nekakšen "reducir", katerega so uporabljali v ta namen... _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eddie Član

Pridružen-a: Sre 10 Dec 2003 21:02 Prispevkov: 723 Aktiv.: 3.05 Kraj: Severna primorska
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Obstajajo programatorji tako na USB-ju kot tudi na232-ju - tako imenovani MPI(multipoint interface) vmesniki. Imaš pa tudi PPI(point to point interface), ki pa mislim da je samo pretvornik 232<->485. Na tak način ( s pretvornikom na RS485) je meni enkrat uspelo oživeti siemensov panel, ki ni slišal na nič drugega(MPI, ethernet). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2012 9:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
eddie je napisal/a: |
Obstajajo programatorji tako na USB-ju kot tudi na232-ju - tako imenovani MPI(multipoint interface) vmesniki. Imaš pa tudi PPI(point to point interface), ki pa mislim da je samo pretvornik 232<->485. Na tak način ( s pretvornikom na RS485) je meni enkrat uspelo oživeti siemensov panel, ki ni slišal na nič drugega(MPI, ethernet). |
no taksna zadeva kot je pretvornik RS23 na RS485 bi mi bila zanimiva. Rad bi nekaj enostavnega in majhnega kar lahko priklopim v RS232 in se connectam na krmilnik z profibus kablom...brez kaksnih USB ne vem kaksnih adapterjev in podobno. (tega ze imam).
Kaksne konkreten proizvod in kje ga dobiti? Enostavno in poceni !
Hvala,lp! _________________ Živleje ni potica, življeje je črn kruh. Bul ga šparaš bul je suh. Zato pa kr na mizo žjim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TRAFO Član

Pridružen-a: Sre 07 Dec 2011 22:58 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.38 Kraj: TOLMIN
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni