|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hamm Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47 Prispevkov: 226 Aktiv.: 1.46 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spajky je napisal/a: |
1. Skrit SSID - tudi broadcast ssid (poznajo ga samo trusted klienti)
2. Izklopit DHCP na ruterju
3. izbrat na routerju nestandardni IP oddajanja (+ gateway-a)
4. vsakemu poznanemu/trusted klientu dodelit fixno IP izven standardnih IP-jev
5. Zaklenit take IP-je na MAC (ročna nastavitev vseh IP-jev oz.link-ov na klientih)
6. minimalna enkripcija WEP64bit ... da vsaj Raw podatki ne letijo po luftu, če si glih paranoik ...
Me prav zanima, komu bi se uspelo se priklopit ... (verjetno oni od "Sove")
|
Backtrack linux pa gaaaassss hehe, v resnici kot je bilo že rečeno, skrivanje SSID, mac filter pa WPA2 zaščito, bo več kot dovolj. Sam sem se igral s hekanjem wifi omrežij pa se na koncu izkaže da kdor ti resnično hoče vdreti, si more vzet kar čas (ob predpostavki da imaš vse zaščiteno). Kdo bi se pa sploh trudil, če je naokoli vsaj 5 nezaščitenih omrežij?
Sam sem imel do nedavnega deljeno internet povezavo prek 300m zraka, pa sem imel vklopjeno samo skrivanje ssid in mac filter. Delovalo BP 7 let. (brezžično omrežje je treba zaščititi, ne se po meni zgledovat. Jaz nisem imel zaščiteno, ker smo si štirje delili povezavo, pa zaradi tega ker je en kupil najbolj poceni ruter -brez podpore zaščit, nismo imeli zaščiteno).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Spajky Član

Pridružen-a: Ned 27 Jun 2010 0:05 Prispevkov: 1095 Aktiv.: 5.99 Kraj: Obala
|
Objavljeno: Čet Nov 01, 2012 8:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
žeči je napisal/a: |
...kdo bi se pa sploh trudil, če je naokoli vsaj 5 nezaščitenih omrežij? |
saj, to je najmočnejši argument za 99,9% današnjega hitroživečega folka danes (instant gratification)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Jan 03, 2013 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Spet imam problem.
Kako odpravim ta problem, da lahko dam v skupno rabo kartico z internetnim dostopom?
Error-slika:
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
273.76 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni