|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Jun 03, 2009 10:39 pm Naslov sporočila: Ideal IC-5 Automatic |
|
|
Z radijem ni nič narobe, samo pohvalil se bom z njim in ga predstavil
Vgrajen je bil v spalnici staršev, natančneje je bil skrit v sredini zadnje police, ki povezuje obe nočni omarici. Izvleklo se ga je lahko z dvigom celotnega polklopca.
Leto izdelave je nekje v zgodnjih osemdesetih, uporabljen pa je bil zelo malo - predvsem ker je bilo spanje 20 cm stran od močnega VFD displeja praktično nemogoče.
Naredil sem nekaj slik in skeniral navodila. Notri je tudi električni načrt, če bo komu kdaj pomagalo.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
267.7 KB |
Pogledana: |
24 krat |

|
|
217.92 KB |
5 krat |

|
|
696.46 KB |
18 krat |

|
|
674.53 KB |
8 krat |

|
|
 Download |
Ime datoteke: |
ideal.ace |
4.04 MB |
Downloadano: |
28 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stari Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2012 20:18 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Nov 07, 2012 10:33 pm Naslov sporočila: pokvarjen |
|
|
Imam omenjen rad’o, vendar ne dela. gretz je vredu, ima mogoče kaksen namig kaj bi lagko bilo pokvarjeno?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nace Član

Pridružen-a: Pon 12 Maj 2003 0:12 Prispevkov: 828 Aktiv.: 3.50 Kraj: Zagorje ob Savi
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam pa ideal ic4, pa je izključen že preko 30 let, ker se ni dalo spati. Verjetno še dela, bom probal, če je še pri življenju.
Se pa spomnim, da je bila v reviji "Sam svoj majstor" shema te ure z dimerjem, da displej ni ponoči tako močno svetil.
Ker pa ga ni sem uporabljal, se nikakor nisem spravil zraven, da bi dogradil ta dimer.
_________________ LP Nace |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.77 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Čet Nov 08, 2012 9:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz ga imam. Ne vem kako dolgo še bo, ker se samo "mota" okoli. Deluje vse razen display se čudno obnaša (manjkajo digiti). Najbrž kakšen stik primanjkuje. Če je kdo interesent, mu ga dam.
_________________ Štromar ima včasih prav, elektrika pa vedno! Profesor Seliger |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
stari Neznanec

Pridružen-a: Pon 05 Nov 2012 20:18 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.02
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 2:23 pm Naslov sporočila: Radio |
|
|
Če ga imaš še vedno bi ga jaz vzel
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1670 Aktiv.: 7.88 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Mar 07, 2016 10:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če slučajno koga zanima - to nedeljo sem bil na bolšjaku v MB in tam videl da je nekdo prodajal en tak model radia. Le za je bil z zunanjim ohišjem (moj je za vgradnjo v element). Imej je sicer odlomljen gumb za iskanje postaj in manjkala je tipka za izbiro gramofonskegaa vhoda. Imel je pa napise na samih vertikalnih tipkah.
Prodajalec je bil lociran v 3. ali 4. vrsti, vzporedno glede na Ptujsko cesto.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni