www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Električarski izvijači
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Carko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 15 Apr 2011 1:40
Aktiv.: 2.60
Kraj: KP

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Govorim sicer čisto na splošno (ne specifično za štromarske izvijače), ampak po mojem mnenju se namesto v razne komplete najprej najbolj splača investirati v dva res dobra izvijača - enega križnega in enega ploščatega (npr 0.6x3.5 in PH1), s katerima se potem (od)šraufa 95% vijakov. Za ostalih 5% pa zadostujejo tudi čunga lunga kompleti oz. po potrebi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 12:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Izvijači so tako poceni, da bi bil greh, če jih ne bi imel vsaj 5 ali bolje 10 različnih.
Bolj kot PH1 se uporablja PH2 Wink vsekakor pa ni napačno imeti tudi PZ2 in PZ1, kdor ima precej elektro opravkov, bo že vedel, da je npr za kontaktorje pravi PZ2 in ne PH2, enako velja za spax lesne vijake in podobne. Ni dovolj imeti le komplet ravnih izvijačev in nekaj križnih, saj se že samo križni delujo v dve skupini. Unior ima tako PH kot PZ elektro izvijače Wink

Brušenje s pilo je precej mukotrpno, če gre za kvaliteten izvijač, razen če imaš v rokah res zelo kvalitetno pilo. Rahlo brušenje na brusnem kolutu ne bo povzročilo pregretja, seveda je treba počasi in po potrebi vmes počakati, da se konica ohladi.

Konice ploščatih izvijačev so boljše iz elektro programa, tisti strojniški ploščati izvijači imajo konično dletasto obliko, elektro pa so vzporedni in gre zato v luknje sponk brez težav.

poule
Član
Član

Pridružen-a: Čet 11 Jan 2007 19:53
Aktiv.: 3.61
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 1:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam imam uniorjeve rdeče. Kvalitetni so tudi wiha. . Sam sem tukaj nabavil nekaj njihovega orodja in so super.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 04, 2012 1:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Wiho poznam. Njihove imam izvijače - natične ključe. Kupil sem jih nekoč v Con*adu. Všeč so mi zato, ker imajo zelo dolgo cev ključa, tako da ni problem zategnit matic na "klempetu" z dolgimi vijaki.
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 6:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo kupil uniorjevo garnituro. Škatla ni ravno taka kot sem je bil vajen. Zato sem jo tudi prej spregledal. Niti slučano ne liči na slovenski izdelek. (Sam se sprašujem, če je tole sploh narejeno v Sloveniji?) Pravzaprav groza. Na celi škatli sem našel le en slovenski napis:"Garnitura izvijačev VDE s preizkuševalem toka." Navodilo za uporabo je v angleščini brez kakega slovenskega prevoda.
Če bi se mi dalo zafrkavat, bi tole prijavil inšpekciji. Nekoč se je oglasil nekdo iz Uniorja. Upam, da bo tole videl, ter pokomentiral.

Cena 20€ ni pretirana. Bojim pa se, da bo držalo to kar mi je rekel kolega. Nad kvaliteto boš razočaran. Glede na to, da imam referenčne izvijače iz pred 15 let bom lahko naredil primerjavo. Tole gre zdaj v orodni kovček. Vsekakor bom o kvaliteti poročal na forumu.

PB100403.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  175.93 KB
 Pogledana:  11 krat

PB100403.JPG

PB100404.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  192.27 KB
 Pogledana:  11 krat

PB100404.JPG

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 8:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni mi dalo miru, pa sem malo iskal po spletu:
Seveda ima tudi Unior firme na kitajskem:
Unior Singapore - Hand tols Distributor
NINGBO UNIOR FORGING CO

Tile izvijači so skoraj sigurno narejeni na kitajskem Confused

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 9:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slovenski trg ni samo premajhen ampak premajčken, tako da je treba delati na svetovnem merilu, da so pa lahko konkurenčni, je pa treba proizvodnjo selit v zaenkrat cenejše kraje.
Če je kvaliteta ustrezna, me ne moti kje je narejeno.
Zaenkrat nimam negativnih izkušenj, nisem še uničil nobenega novega elektro izvijača UNIOR, v roko pa sedejo bolje kot včasih, plastika je res kvalitetna.

Če bodo želeli uspeti na svetovnem nivoju, si napak najbrž ne bodo privoščili Wink

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni