www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Koliko računati?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Lojz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 11 Apr 2003 8:31
Aktiv.: 2.81
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pon Maj 29, 2006 9:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Lojz dobro si me našel, bom pa sedaj pojasnil, da sem tipkal na US tipkovnici in računalniku (bil sem namreč v tujini) brez admin pravic, da bi si lahko karkoli ponastavil, zato je moj post izgledal mace čudno. Wink
LP
Boco

Saj sem zato dal na koncu komentarja Laughing Pa je res problem, ko si navajen, kje so katere črke in prsti sami grejo po tipkovnici...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
misty
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 27 Jun 2006 14:06
Aktiv.: 0.02

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2006 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

kot je v tej temi že nekdo zapisal, začne se s popravili računalnikov prijateljem, sosedom, potem pa kmalu izve za to cela soseska in vsi bi radi tvoje storitve, po možnosti po "prijateljski" ceni.
Na koncu imaš en kup stare šare za popravljat ker "ta računalnik pa res ni star, saj ga imamo šele 5 let" Rolling Eyes

PS: mislim da si dal fer ceno
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.34
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 03, 2006 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V prilogi račun "profesionalcev". Ta račun nam je poslala firma iz Ljubljane, ki je za nas daljinsko opravljala računalniške storitve, kot so zapisane v računu. Ampak zanima me ali je še kdo zasledil kjerkoli v Sloveniji, da bi kdo imel za računalniško uro 38.100,00 SIT. Shocked Mislim, da so pravi profesionalci za sestavljanje računov.

The Extension 'bmp' was deactivated by an board admin, therefore this Attachment is not displayed.

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jao. In pri vsem skupaj so še stroške telefona zaračunali 418 SIT.

Razloži bolj točno, kaj so delali, da vem, če sem sposoben lotiti se kaj podobnega !
To je biznis vidite.

Sicer pa je bilo vedno tako, da so nategi najbolje plačana dejavnost.

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.95
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 2:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
V prilogi račun "profesionalcev". Ta račun nam je poslala firma iz Ljubljane, ki je za nas daljinsko opravljala računalniške storitve, kot so zapisane v računu. Ampak zanima me ali je še kdo zasledil kjerkoli v Sloveniji, da bi kdo imel za računalniško uro 38.100,00 SIT. Shocked Mislim, da so pravi profesionalci za sestavljanje računov.

Ni edina. Tudi jaz poznam eno tako v LJ ki ima podobno visok cenik za nastavitve PLC krmilnikov in frekvenčnikov. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 04, 2006 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Fantje, tako je pac zivljenje - ne mislite, da poba, ki je delo dejansko opravil, vidi kaj bistvenega od tistih 38 tisocakov; dobi isto urno postavko, kot bi jo za gledanje v zrak. Ravno zaradi tega so cene tako tempirane - tega racuna ne placa nekdo, ki ima ves cas na svetu in mu je vseeno kdaj in kako bo narejeno, ker bi bilo "dovolj" casa za popravo, ampak nekdo, ki se mu resno mudi, nima pojma o doticni stvari in zasluzi se vec, kot je izguba zaradi nedelovanja doticne stvari.

Tako pac je ... ce se lotis necesa takega, upostevaj tudi to, da te za isto tarifo za vsako (storjeno ali kot posledica necesa drugega, kjer nisi nic kriv) napako tudi je****o kot delavke, ki edine racunajo toliko na uro, delo pa ni 8/5, ampak v povprecju 0.xx/7, v praksi pa kdaj 16 ur, vecino casa pa 0 (in si sam placujes vse stroske iz prej "nagrmadenega bogastva").
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 05, 2006 11:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Začnite uporabljat podjetja iz odročnih krajev. V Tržiču vam posatvitev Oken + kopija starega diska na "c:\StariC" zaračunajo 5500 + DDV
Nazaj na vrh
BrezC
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Dec 2003 9:06
Aktiv.: 0.39

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 10, 2006 11:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moje mišljenje je tako, če boš servisiral pc-je za đabe je tako kot da bi metal svoje težko naučeno znanje skozi okno, sosede navadil na nizko ceno, s tem pa delal medvedjo uslugo vsem tistim, ki živijo od tega..Dobro, nekateri sp-ji res preveč računajo ampak ti najbrž nimajo problemov z številom klientov, tisti ki premalo računajo pa imajo take čakalne vrste da je joj..Torej nek kompromis je treba najti, pred 10 leti biti informatik je še bilo spoštovano delo, sedaj pa skoraj vsak mulc misli da obvlada, nato pa jaz dobim tak pc v popravilo, da se [cenzurirano] cel dan da ga usposobim, ko računam 5 ksit pa me tak 'sosed' samo debelo gleda, ker je bil navajen da mu en tak mulc računa za en čingumi..
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni