|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
matematik Član

Pridružen-a: Pon 11 Okt 2010 7:56 Prispevkov: 53 Aktiv.: 0.30 Kraj: Komenda
|
Objavljeno: Sob Okt 23, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem danes dobil Proxxon IB/E in stojalo. Sicer se nisem nekaj zelo veliko testiral, vendar je razlika od prejsnjega orodja precejsnja. Sem zelo zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 7:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes je spregla gibljiva cev mojega Alpha Tools gravirnega strojčka. Sicer če bi pletenico napol vpel v glavo in ne do konca bi morda še bilo. Nesel ga bom nazaj in poskušal dobiti dobropis. Pa tudi sveder opleta sploh če je na cevi. Direktno s strojčkom pa je težko vrtati.
Potem pa bom nabavil Proxonovo zadevico. Pa me zanima katerega mi bolje priporočate tistega z regulacijo ali tistega brez regulacije? Kako je z napajanjem enega in drugega mi je znano. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 8:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glej en post višje.  _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Ned Avg 21, 2011 8:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
mirkatmir je napisal/a: |
Glej en post višje.  |
Če to misliš, ker sem ga hvalil. Ja takrat je še deloval pravilno. En post višje pa nima direktne veze z mojim vprašanjem. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Avg 24, 2011 9:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Primerjava Proxon, Dremel. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Sre Avg 24, 2011 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
Potem pa bom nabavil Proxonovo zadevico. Pa me zanima katerega mi bolje priporočate tistega z regulacijo ali tistega brez regulacije? |
en post višje od tvojega vprašanja piše:
matematik je napisal/a: |
Sem danes dobil Proxxon IB/E in stojalo. Sicer se nisem nekaj zelo veliko testiral, vendar je razlika od prejsnjega orodja precejsnja. Sem zelo zadovoljen. |
In tega ti tudi jaz priporočam. Je sedaj bolj jasno? _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Sre Avg 24, 2011 12:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je hvala. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
žrepko Član

Pridružen-a: Tor 23 Mar 2010 20:12 Prispevkov: 700 Aktiv.: 3.76 Kraj: Ptuj-Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 05, 2011 8:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Da si malo sposodim temo,
kje kupujete v okolici Maribora rezkare za rezkanje TIV? Recimo od 0,1mm do 0,5mm?
Hvala že v naprej. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dumr666 Član

Pridružen-a: Tor 31 Jan 2012 23:30 Prispevkov: 409 Aktiv.: 2.50 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2012 5:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi jaz bi si sposodil temo, kje v ljubljani se da dobiti svedre za dremla, debeline 0.7 0.8 in pa 0.9, svedri morajo biti spodaj oddebeljeni, se pravi debeli 1/8". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Apr 19, 2012 5:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
V bau...
Se mi je pa sedaj pojavila zračnost na Proxxonu, pa moram ugotoviti ali je zato kriva neoriginalna matica ali zanič ležaji oziroma puše. Če je to potem moram reklamirati. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 11:00 am Naslov sporočila: SVEDRI ZA TIV |
|
|
dumr666 je napisal/a: |
tudi jaz bi si sposodil temo, kje v ljubljani se da dobiti svedre za dremla, debeline 0.7 0.8 in pa 0.9, svedri morajo biti spodaj oddebeljeni, se pravi debeli 1/8". |
sem amlo gledal za temi svedri.
V BAU... imajo zelo slabo izbiro.
Kje se jih dobi v LJ, pa da je kolikor toliko razumna cena
lp
KrEn |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer ne vem, kako se je lahko na proxxonu pojavila zračnost, lahko pa je problem pri uporabi nekvalitetnih svedrov. Imam 3 proxxone in so opravili že precej delovnih ur in ni težav z zračnostjo, seveda pa dopuščam možnost, da so novejši proxxoni slabši od tistih kuplenimi pred leti
Svedre uporabljam profi iz karbidne trdine znamke HAM, debelina stebla 3,17mm (colsko je to 1/8), kupujem škatle po 50 kosov, trenutno pa preizkušem še eno drugo znamko, nekoliko cenejši, ampak so se izkazali zelo dobro, preizkušam jih že več kot 3 mesece in sem zadovoljen.
Ker sem preizkusil več znamk, sem dobil tudi take, ki zgledajo zelo sumljivo, na videz grdo obdelani, ampak režejo, dobro režejo, je pa opaziti, da so slabši kot HAM in še vedno neprimerljivo bolj uporabni od navadnih HSS svedrov.
Ker nabavljam masovno, lahko tudi kaj odstopim, cene so pa okoli 2€/kos kar je skoraj smešna cena, glede na to, da prodajajo navadne HSS za ceno preko 1€ in je skrhan po nekaj 10 luknjah. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah tisto z zračnostjo je moj star prispevek in sem to že rešil. Zaradi montaže Proxxon univerzalne glave sem moral dati izdelati novo matico, ker je bila originalna predolga in je glava pri manjših svedrih že nasedla na matico. Ker sem to matico premalo stisnil se je pojavila zračnost, kar sem pa z malce dodatnega stiskanja brez težav odpravil. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KrEn Član

Pridružen-a: Pon 14 Sep 2009 8:55 Prispevkov: 180 Aktiv.: 0.94 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
Sicer ne vem, kako se je lahko na proxxonu pojavila zračnost, lahko pa je problem pri uporabi nekvalitetnih svedrov. Imam 3 proxxone in so opravili že precej delovnih ur in ni težav z zračnostjo, seveda pa dopuščam možnost, da so novejši proxxoni slabši od tistih kuplenimi pred leti
Svedre uporabljam profi iz karbidne trdine znamke HAM, debelina stebla 3,17mm (colsko je to 1/8), kupujem škatle po 50 kosov, trenutno pa preizkušem še eno drugo znamko, nekoliko cenejši, ampak so se izkazali zelo dobro, preizkušam jih že več kot 3 mesece in sem zadovoljen.
Ker sem preizkusil več znamk, sem dobil tudi take, ki zgledajo zelo sumljivo, na videz grdo obdelani, ampak režejo, dobro režejo, je pa opaziti, da so slabši kot HAM in še vedno neprimerljivo bolj uporabni od navadnih HSS svedrov.
Ker nabavljam masovno, lahko tudi kaj odstopim, cene so pa okoli 2€/kos kar je skoraj smešna cena, glede na to, da prodajajo navadne HSS za ceno preko 1€ in je skrhan po nekaj 10 luknjah. |
Zivjo, ali bi lahko napisal katere mere imaš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s57bic Član

Pridružen-a: Sre 17 Dec 2003 8:18 Prispevkov: 637 Aktiv.: 2.68 Kraj: LJUBLJANA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni