|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4226 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Citiram: |
hahalolek je napisal/a:
Prvi poklic na svetu je bil električar. Še preden je bog rekel naj bo luč, so oni že kable napeljevali
zanima me, kdo za vraga jim je pa naredil kable, sponke, izolir trak...? torej to NI bil prvi poklic |
prvi poklic je bil informatik oziroma ITjevec .... namreč bil je KAOS in pol se je šele Bog lotil zadeve popravljat  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.54 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 12:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
manijak je napisal/a: |
Dober mesec nazaj sem preizkušal Windows 7 in moram povedat, da na začetku sem res kritiziral na veliko kasneje pa sem se le navadil.
Občutek imam, da je vse skupaj nekoliko hitreje od Windows 7. Z gonilniki pa tudi ni nekih težav. |
Windows 7 je hitrejši od Windows 7?
Moje izkušnje so nasprotne. Windows 8 za zagon proti Windows 7 na računalniku z 2*2,29Ghz in 3Gb rama, ter SSD diskom porabi celo večnost. Da o za klasične računalnike totalno neuporabnem Metro vmesniku ne govorim. Zadeve si pa na nekem dlančniku sploh ne predstavljam. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bpavsic Član

Pridružen-a: Pet 03 Apr 2009 20:45 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.79 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Moje izkušnje z Windows 8:
- problem z WoW (World of Warcraft). Če ga zaženeš iz Metroja, ne dela (oz. igra se zažene, vendar takoj po prijavi napiše "Disconnected from server"). Če ga zaženeš iz desktopa dela, ko greš prvič ven, ga ne moreš več zagnat (isto kot zgoraj - D/C from server).
Verjetno problem z gonilniki grafične kartice (isto se dogaja z grafično kartico Radeon HD7850/2G in Radeon HD7970/3G) - v windows 7 ni problemov.
- problem z web browserjem oz. flash-em v browserju. Celoten browser utripne za kako sekundo, ko imaš kaj zahtevnega v flashu v browserju (npr. flash igre) - v windows 7 ni problemov.
- velikokrat mreže enostavno ni (včasih po zagoni, včasih vmes zgine) - verjetno tudi problem z gonilniki (osnovna plošča MSI Z77A-GD65, na osnovni plošči Asus Sabertooth Z77 tega "fenomena" nisem opazil) - v windows 7 ni problemov.
Ne vem ali so krivi programi ali driverji, hardware je pa definitivno ok, ker ne dela samo v win8.
Glede hitrosti zagona... Windows 8 se je zagnal hitreje (je pa res, da nisem imel nič kaj instalirano).
i7-3770K / 32 gb ddr3 / ocz vertex 4 256gb SSD:
Win7 => 15 sek (od pritiska na gumb do login screena)
Win8 => 13 sek
Za primerjavo prenosniku i7-2670QM / 16 gb ddr3 / ocz vertex 4 128gb SSD rabi Win7 19-20 sekund. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
manijak Član

Pridružen-a: Pon 22 Avg 2005 20:19 Prispevkov: 73 Aktiv.: 0.31 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Tor Nov 13, 2012 2:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
PZUFIC je napisal/a: |
manijak je napisal/a: |
Dober mesec nazaj sem preizkušal Windows 7 in moram povedat, da na začetku sem res kritiziral na veliko kasneje pa sem se le navadil.
Občutek imam, da je vse skupaj nekoliko hitreje od Windows 7. Z gonilniki pa tudi ni nekih težav. |
Windows 7 je hitrejši od Windows 7?
Moje izkušnje so nasprotne. Windows 8 za zagon proti Windows 7 na računalniku z 2*2,29Ghz in 3Gb rama, ter SSD diskom porabi celo večnost. Da o za klasične računalnike totalno neuporabnem Metro vmesniku ne govorim. Zadeve si pa na nekem dlančniku sploh ne predstavljam. |
Se opravičujem, mislil sem Windows 8.
Očitno je to odvisno od konfiguracije. Pri meni je tudi boot nekoliko hitrejši.
Mogoče pa se Windows ne razume ravno dobro s tvojim SSD diskom... _________________ LP Jan |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
YaNkEE Član

Pridružen-a: Ned 14 Sep 2008 13:47 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.29 Kraj: V osrčju dežele Terana
|
Objavljeno: Čet Nov 15, 2012 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
bpavsic je napisal/a: |
@YaNkEE
Veš mogoče tudi kakšna je hitrost na USB 3.0 ključku v primerjavi z SSDjem? |
Glede tistih rezultatov:
Prenosnik HP i5, 4GB RAM, SSD Kingston 128GB (rangiran za 500Mb/s branje ), Windows 8 Enterprise .......... povprečje 22s
Standardni PC AMD Athlon64 5600 dual core, 1GB RAM, USB Ključek Kingston 32GB DTU30G2 (rangiran za 100Mb/s branje na USB 3.0 in 30MB na USB 2.0), torej ključek USB3.0 priklopljen na USB2.0 na računalniku, Windows 8 TO GO .......... povprečje 29s
Do sedaj še nisem šel za tem ampak po tej primerjavi.... ta ključek dejansko hitro deluje  _________________ Brez komercialnih spletnih povezav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Nov 16, 2012 10:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj je po eni strani logično. Namreč - tak ključek deluje hitreje od klasičnih trdih diskov. Doma imam zunanji disk z USB3.0 in je prenos največ 100Mbyte na sekundo, kar je fizična omejitev diska. USB 3.0 protokol gre pa lahko krepko preko tega. Seveda cenejši ključki sicer ne gredo nujno tako hitro, kar pa jih rešuje je dostopni čas, ki je mnogo krajši kot pri diskih. Seveda je vprašljiva življenjska doba samega ključka. Včasih je bila menda ob taki uporabi ranga en mesec. Upam da so današnji ključki že kaj trajnejši. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni