www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Digitalni inštrument MI7030

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vrhusca
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 23:50
Aktiv.: 0.03
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 12:35 am    Naslov sporočila:  Digitalni inštrument MI7030 Odgovori s citatom

Imam problem, ki bi ga želel rešiti. Na vseh pozicijah v mirnem stanju display prikazuje neko vrednost (ni na 0). Pri meritvi pa ne prikaže prave vrednosti. A ima kdo idejo kako napako sanirati?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odpri in malce očisti preklopnik, najverjetneje je to to.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.51
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 10, 2012 1:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno, da je napaka na preklopniku, posebno, če se to dogaja na vseh območjih.
Imel sem podobno napako, tj ni bilo nule in odčitek je bil napačen, po zamenjavi ICL7106CPL, je zadeva začela delat tako kot mora.

vrhusca
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 6:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sledil sem obema nasvetoma. Očistil kontakte na preklopnikih (moral sem jih odpreti) in zamenjal sem ICL7106. Stanje nespremenjeno. Nato sem ugotovil, da je kriv kaskadni precizni upor (9M 900K 90K 9K 900E), kjer je sekcija 9M prekinjena. Vmes sem vstavil 9M upor in inštrument sedaj deluje.
Me pa zanima, če ima še kdo rezervne dele za ta instrumet in to kaskado (oznaka MRN1588 MVDN01A), toleranca 0.1% in TK50.

Hvala za nasvete.
Nazaj na vrh
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 15, 2012 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če boš prav lepo prosil člana foruma PPG78, ti bo verjetno lahko priskrbel tale precizijski uporovni delilnik

LP

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.87
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 16, 2012 6:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vrhusca je napisal/a:
Me pa zanima, če ima še kdo rezervne dele za ta instrumet in to kaskado (oznaka MRN1588 MVDN01A), toleranca 0.1% in TK50.

mi747 je napisal/a:
Če boš prav lepo prosil člana foruma PPG78, ti bo verjetno lahko priskrbel tale precizijski uporovni delilnik

Res je, nekaj materiala se še najde, mislim da delilnik je še kakšen. vrhusca na ZS mi pošlji naslov.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
vrhusca
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 20, 2012 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter najlepša hvala za velikodušen odstop upora. Inštrument po dolgih letih zopet deluje kot nov. Bom pa bolj previden v prihodnje. Še enkrat iskrena hvala vsem.

Lp, Marko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni