|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
astroKranz Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:27 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.16 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Sob Nov 24, 2012 4:27 pm Naslov sporočila: Velika razlika pri merjenju kapacitete kondenzatorjev pod 1n |
|
|
Razvrščam SMD kondenzatorje, pa sem pri merjenju kapacitete s FLUKE 17B in NEWCASON XC4070L naletel na veliko razliko (cca 2x) pri izmerjeni kapaciteti istih kondenzatorjev.
BTW: Na Fluke je z RELativno meritvijo izločen vpliv začetne napake (ki znaša kar 0,44 nF brez merjenca (odprto ali v kratkem stiku)); pri Newcasonu pa odšteta vrednost 4pF, ki jo kaže brez merjenca.
Recimo Fluke: 0,48 nF ... New... 230 pF.
Prilagam fotko s konkretnimi merjenci in rezultati Newcasona (zgoraj) in Fluka (spodaj).
Če slučajno kdo ve kaj bi naj pomenila oznaka AJ2 na dotičnih kondenzatorjih pa mi naj tudi prosim sporoči. (standardne SMD ozanke kondenzatorjev mi ne gredo skupaj z izmerjenimi vrednostmi).
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
580.47 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ Howk! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
6dan8 Član

Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53 Prispevkov: 1053 Aktiv.: 5.98 Kraj: Goriška
|
Objavljeno: Ned Nov 25, 2012 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
No, če gledaš tale PDF in vzameš, da je prva črka oznaka proizvajalca, potem ti ostane "J2", kar pomeni 220pF.
Offtopic: imaš kakšen TH folijski kondenzator pod 1 nF, ki ima majhno toleranco? Če ga pomeriš z instrumentoma, kakšni so rezultati?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
astroKranz Član

Pridružen-a: Pon 12 Nov 2012 14:27 Prispevkov: 25 Aktiv.: 0.16 Kraj: Dravograd
|
Objavljeno: Pet Nov 30, 2012 3:30 pm Naslov sporočila: Thnx! |
|
|
Hvala!
Čisto sem spregledal, da je prva črka oznaka proizvajalca.
No, potem mi cheap Newcason XC4070L še kolikor toliko kaže prav (upoštevajoč toleranco samih kondenzatorjev), za Fluke 17B pa bom rabil navodila za klaibracijo ... ki pa jih ne najdem. Zgleda da so Kitajci odstranili možnost DL le teh za destinacije izven Kitajske.
_________________ Howk! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni