www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Avtomatska varovalka

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
stromarpepi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30
Aktiv.: 0.59
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 7:35 pm    Naslov sporočila:  Avtomatska varovalka Odgovori s citatom

Pozdravljeni..no pa sem naletel na problem...hja kar velik problem. Torej avtomatska varovalka (dobil sem od mentorja en del trojčka). Torej sledeče...kaj je kateri del in kakšno vlogo igra. Glede poklica bi moral to vedeti ampak o teh zadevah nimam pojma.
Sodeč po zgornjem delu varovalke ima ta še drugo funkcijo(?) Nastavitev izklopnega toka?
Mogoče bi prvo bilo vredu ugotovit kaj to sploh je...ter kje bi nato lahko našel kako seminarsko na to temo?...
Vsem skupaj se že v naprej zahvaljujem za pomoč.
L.P.

PB260052.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.94 MB
 Pogledana:  16 krat

PB260052.JPG

PB260057.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.77 MB
 Pogledana:  1 krat

PB260057.JPG

PB260058.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.92 MB
 Pogledana:  11 krat

PB260058.JPG

PB260061.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  2.96 MB
 Pogledana:  5 krat

PB260061.JPG

PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.89
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.youtube.com/watch?v=ZhFY7wepItQ

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.54
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 10:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole bo pa motorsko zaščitno stikalo, tista nastavitev je fina nastavitev toka, ki teče skozi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.41

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2012 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Schrack MP serija, če se ne motim...
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prav gotovo bi našel shematski prerez inštalacijskega odklopnika na kakšni spletni strani proizvajalca. Mislim, da shrack obstaja tudi v prozornem ohišju, verjetno v didaktične namene. Pri nas se lahko obrneš na ETI in Iskra, obe podjetji delata te odklopnike in če boš vztrajno prosil, boš dobil marsikaj Wink
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 11:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če si ogledaš "našo" zadnjo revijo, sem podoben odklopnik razdrl in prikazal ter opisal. Ta ima edinole variabilno nastavitev termične karakteristike z gumbom.

Pravzaprav jo ima tudi tisti moj, kjer se sicer lahko prenastavi karakteristika (z izvijačem) na zablokiranem-prebarvanem vijaku. To se sicer pri odklopnikih točno določenih vrednosti ne počne, nastavijo jih že v tovarni.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stromarpepi
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Jun 2011 0:30
Aktiv.: 0.59
Kraj: Ormož

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2012 1:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oh lojze, najlepša ti dala Wink Kratek in izčrpen opis.
Prav tako hvala za video. In ja to je motorna zaščita. Sem že pozabil kaj bi naj to bilo ker sem takrat postavil to nalogo na stran...Sedaj pa jo počasi moram napisati.
Ampak kot vidim ni razlike v delovanju, prav tako ne v sestavi...
Še enkrat hvala vsem Wink Če pa bom imel še kak problem pa bom seveda pisal Smile
L.P.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Naloge, izpiti, seminarske Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni