www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Windows 7 - 32 ali 64 bitna različica?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
panasonic
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Apr 2006 11:13
Aktiv.: 1.66
Kraj: med Notranjsko in Primorsko

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 16, 2012 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se nisem še nič oglasil, od kar sem odprl tole temo, mi je pa kar precej pomagala k odločitvi in tako sedaj na moji mašini že tečejo W7/64 in to brez vseh problemov. Moram pa nabaviti še malo RAM-a, tako da če ima mogoče kdo kaj viška DDR2 sem kandidat za nakup.
Se pa ne strinjam s to izjavo
GJ je napisal/a:
protoncek je napisal/a:
Odvisno katerega. Poglej ceno rama tipa DDR2 na primer. Boš padel s stola ko jo vidiš. Nimajo vsi DDR3, ki so trenutno skoraj zastonj. Da sploh ne omenim DDR1...

Ava... Shame on you
Ampak mi govorimo o Win7-64, ki delujejo pod x86-64 bitnimi sistemi in v teh matične plošče večinoma podpirajo DDR3.
Recimo matična plošča: Gigabyte GA-H61M-D2-B3 stane pod 50€ in podpira DDR3.
DDR2 in DDR1 so zgodovina!

LP Mr. Green GJ

imam namreč ASUSP5K PRO in pa Intel Core 2 Quad, ki pa pred 2-3 leti ni bil ravno poceni in ga ne nameravam kar zavreči.

marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.76
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 8:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bom kar tukaj vprašal.

Kje kupiti najceneje Microsoft Windows 7 Professional 64-bit DSP SLO?

Pa kaj pomeni "DSP"?

lp,marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
edvinko
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 11:03
Aktiv.: 0.01
Kraj: IG

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

marko11 je napisal/a:
Bom kar tukaj vprašal.

Kje kupiti najceneje Microsoft Windows 7 Professional 64-bit DSP SLO?

Pa kaj pomeni "DSP"?

lp,marko

Kar se tiče cene poglej na ceneje.si.
Drugače pa kratica DSP pomeni nakup skupaj z računalnikom.

lp Edo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 30, 2012 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim da boš zdaj že težko dobil sedmico, sicer je pa osmica cenejša. Polna verzija je 60 evrov, nadgradnja iz sedmice ali XPjev pa 30.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
panja003
Član
Član

Pridružen-a: Tor 22 Jul 2008 12:54
Aktiv.: 0.27
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 11:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sedmico ni tako težko dobit. greš na en manjši PC servis ter se dogovoriš da ti prodajo eno licenco, ki jo bodo pač vezali na PC ki bo prodan brez operacijskega sistema.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, čisto mogoče, ampak zakaj bi kupoval dražji sistem? Če se prav spomnim je bila ličenca za DSP sedmico ranga sto evrov...
Mislim da so zahteve za osmico praktično enake, poleg tega deluje enako dobro. Razen če je kakšen problem pri delovanju neke stare zadeve.
Zanimivo je da so prodajalci izredno hitro začeli oglaševati in prodajati računalnike z osmico...noben sistem še ni tako hitro izginil kot sedmica - po moje ravno zaradi znižanja cene.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 1:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 8 je glede na moje mnenje za PC neuporaben. In na mojem računalniku dluje veliko počasneje kot 7.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.96
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 1:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Shocked Kakšen račinalnik je to? Iz 14. stoletja? Pray

Probaj naliti malo olja noter, pa bo šlo lažje!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hm....se pridružujem vprašanju Braneza..namreč osmica deluje HITREJE na enakih PC-jih, ne počasneje, kot je bila to Vista. ČE ti teče počasneje, je nekaj HUDO narobe s tvojim PC-jem in je prva stvar, ki bi jo moral narediti c:\format in sveža namestitev.
No, lahko pa imaš piratske in nepravilno "shekane"...tudi to sem že bral, da se dogaja pri nekaterih verzijah.
Namreč - nočem biti sarkastičen, ampak po izidu osmice, oziroma na splošno že po objavi beta verzij PRVIČ berem da osmica teče počasneje in da je neuporabna. Ravno zato sem jo jaz takoj kupil, ko je prišla ven, ker dela kot treba, oziroma še bolje kot sedmica. Ravno zato pravim da mora biti nekaj na tvojem PC-ju. Če vsem dela, samo tebi ne, potem mora biti nekaj pri tebi in tukaj bi jaz začel odkrivati leglo problema. samo dobronameren nasvet
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 4:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Konkretno gre za prenosnik Toshiba Satellite Pro dvojederni 2,26Ghz, 3Gb rama in 512MB grafična. Mislim, da sem naložil testno različico Windows 8.

Takrat je bil notri še Vertex disk, kateri možno, da je povzročal težave. Poleg tega pa se mi zadeva ni dopadla tudi zaradi vmesnika. Tudi, če sem izklopil metro, še vedno ni to to, ali pa jaz ne znam.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, ta novi vmesnik je res "kar nekaj". Ampak ko se navadiš je v redu. Pač ob zagonu klikneš na namizje in se ti pokaže staro namizje z vsemi ikonami,manjka le start gumb, katerega zelo hitro ne pogrešaš več. Za iskanje programov po meniju samo pritisneš gumb "windows" da prideš v metro namizje in začneš tipkati ime programa, pa se ti zelo hitro prikaže. Dosti hitreje kot prej iskati po vseh mapah.
Je pa seveda tudi možno da je bila testna različica kaj "čudna".
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.52
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 5:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@protoncek: kar velikokrat se mi zgodi, da pozabim ime programa Brick wall , kaj pa potem?
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem jo 3 dni in meni ni odgovarjala. In verjetno bi me kar nekaj ljudi, ki bi pogledalo na ekran mojega računalnika vprašalo, če je to 98, namreč ima izklopljen tudi Aero, ker so mi okraski nepotrebni. Edina stvar, ki jo pa moram sanirati je pa, da mi tudi pri izklopljenem Aerotu prikaže predogled slik, ko recimo opreš mapo s slikami.

Windows 8 pa mislim, da je kar se vmesnika tiče primeren za tablice, za PC pa vsaj zame ne. Tudi, če se izklopi Metro meni ne odgovarja, še posebej ker ja start meni zame neuporaben.

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 01, 2012 6:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaka, v tem primeru v metro vmesniku pritisneš npr. CTRL+Tab, ali pa Win+Q in se ti čez celoten ekran prikaže seznam VSEH programov.
V bistvu je ta metro vmesnik nič drugega kot meni start, raztegnjen čez celoten ekran.
Se pa strinjam da je zadeva prirejena ekranom s "touch screen". Namreč - kako lahko zapreš nek program: z miško greš skrajno gor na sredini nekje, klikneš in držiš (kurzor se spremeni v roko) in potegneš do konca dol. To je tipično za touch, namreč s prstom potegneš od zgoraj navzdol.
No, seveda so tudi slabe stvari: npr. kako zadevo izklopiš? Hja, da prideš do "power" menija moraš z miško skrajno desno gor , klik na "nastavitve", klik na Napajanje, in tam izklop. d'oh!
v bistvu je 90% zadev enakih kot v sedmici, že zato ni logično da bi tekel počasneje...
potem desni klik : prikaže se meni, katerem je vse najnujnejše: nadzorna plošča, upravitelj naprav, diskov, računalnika, programi in funkcije, Išči, Računalnik, Raziskovalec, ukazni poziv...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni