www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nakup klimatske naprave
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Gavran
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:16
Aktiv.: 1.75
Kraj: Posavje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 18, 2006 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je monter delal cca 4 ure. Montaža nosilne plošče notranje enote, dva preboja stene cca fi 60, montaža kanala za cevi in kable, konzole za zunanjo enoto, cevi in kabli, vakuumiranje in priklop na elektriko. Brez sedenja, vzel si je čas le za nekaj požirkov soka. Imam pa Panasonic inverter, vzel sem jo predvsem zaradi gretja v prehodnem obdobju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 19, 2006 10:53 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pametno je vzeti inverter, čeprav je dražji. Naprava deluje bolj tiho in hlajenje je enakomerno.

Razlika med inverterjem in navadno napravo: Pri navadni klimi je kompresor ugasnjen, ali dela z polno močjo. Tako kot hladilnik. Zaradi takega režima dela niha temperatura v hlajenem prostoru. Inverter klima ima frekvenčni regulator in po potrebi zvezno spreminja obrate motorja. Ker ne deluje z polno močjo, ampak z povprečno, je bolj tiha. Temperatura zraka pa je konstantna.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.35
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 8:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala Vam za te napotke!
Še nekaj me zanima glede montaže. Najprej bomo delali fasado in jaz bi prej napelal cev, od tam kjer bi imel zunanji del do notranjih, pa me zanima koliko cevi gre od zunanje naprave do notranje, da vem kakšen fi cevi moram postaviti v steno, tako da ko bo monter montiral klimo, da samo potegne cevi po tej razpeljanih ceveh?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70618.27

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
glavič
Član
Član

Pridružen-a: Pon 17 Maj 2004 23:12
Aktiv.: 1.35
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 8:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha, super.
mi lahko zaupaš še kakšne ovinke lahko delam? 90°?
cevi ki so potrebne za klimo, so zelo gibljive?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70618.27

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 8:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.64
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 04, 2006 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

glavič je napisal/a:
aha, super.
mi lahko zaupaš še kakšne ovinke lahko delam? 90°?
cevi ki so potrebne za klimo, so zelo gibljive?

Seveda lahko narediš ovinek 90 stopinj. Važno je, da se cev ne stisne, oziroma nalomi. Radij 10 cm ni problem, če paziš. Če še nisi delal tega, najprej poizkusi na enem kosu cevi, da dobiš občutek in kjer ne bo škode.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
markec
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jan 2008 13:24
Aktiv.: 0.11
Kraj: Slov. Bistrica

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2008 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da malo obudim tole temo iz spanca...

Kupujem klimo (očitno invertersko, ker slabo spim ob hrupu) pa žal ne vem nič o tej tematiki.
Razmišljal sem tudi o prenosni ampak tam je potrebno imeti izven prostora neko debelo cev za zrak...

Želel bi hladiti dva prostora (mansarda, spalnica in delovna soba) zato bi potreboval eno zunanjo in dve notranji enoti. Dolžina kablov max. 5-6m za eno in kakšna dva metra za drugo, če bi bila notranja enota nad balkonskimi vrati.
Kje je sploh najbolj priporočljivo montirati???

Katero firmo vzeti? Reklam je vsak dan poln nabiralnik ampak katera je tista prava?
Velikost enega prostora je cca. 4,5x4m.
Na kakšen strošek lahko računam? Želel bi invertersko ampak ne neko puvaško, ker nisem ravno naftni magnat. Wink

Hvala za nasvete.

LP

Marko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni