www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajalnik 12v težava: Dvakratna izhodna napetost
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elgrozni
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2011 2:07
Aktiv.: 0.04
Kraj: Štanjel

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 29, 2012 12:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hej,

hvala res vsem za nasvete zaenkrat Smile
Nekatere reči niso še dokončane (varovalke, hlajenje tranzistorjev in greca itd.) ker sem želel narediti test še preden stvar priklopim na breme in se začne taprava proizvodnja toplote. Trenutno se nobena komponenta ne greje prav posebno razen BD138.
Integriranega vezja nisem želel uporabiti da bi se več naučil, Upam da mi uspe težavam navkljub projekt pripeljat do konca.
Na shemi z izmerjenimi napetostmi sem puščice obrnil tako, da kažejo od plusa proti minusu. Je pa mogoče, da sem pri kakšni meritvi tudi pomešal. Čez vikend bom izmeril še enkrat in res pazil kako je napetost obrnjena. Poleg tega bom preveril še vse, kar ste mi svetovali.

Lp,
Klemen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elgrozni
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2011 2:07
Aktiv.: 0.04
Kraj: Štanjel

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 6:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Živjo.

En tranzistor na hladilniku je bil res narobe vezan. Ne vem kako mi je to ratalo Smile To sem popravil ampak ni spremembe v delovanju. T7 je prebit. T6 se še vedno močno pregreva.

Ker je lotanje na perforirano ploščico zelo nerodno in sem želel iti skozi proces, sem z open-source programom gEDA narisal shemo za vezje. Pripenjam v sliki, če bo kdo želel mu lahko pošljem fajle. Zdaj iščem kemikalije za jedkanje.

Zanima me, kako lahko preverim, če so rabljeni tranzistorji in diode OK? Je dovolj preverit, če niso v kratkem stiku, al bi blo treba še kaj več?

lp,
Klemen

board.png
 Opis:
Načrt tiskanega vezja
 Velikost datoteke:  27.95 KB
 Pogledana:  2 krat

board.png

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 7:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kemikalije lahko npr. kupiš v Mavrici.

Tranzistorje pa preveriš z multimetrom na funkciji za testiranje diod, klasični tranzistor lahko za ta namen upodobimo s tremi diodami. Najdi sliko na internetu pa ti bo hitro jasno, kako preverit.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni