|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70825.84
|
Objavljeno: Pon Dec 10, 2012 7:24 pm Naslov sporočila: Še en spamer, ki misli, da vse ve |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MatevzM Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2011 23:09 Prispevkov: 40 Aktiv.: 0.23 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Dec 10, 2012 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Raje posreduje mail, ki si ga dobil, informacijski pooblaščenki na gp.ip(at)ip-rs.si
Če bodo spamerji dobili dovolj kazni za prekrške, se bodo mogoče naučili, da ni pametno pošiljat spam-a  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.43 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 10, 2012 7:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je prav noro kako se dela z bazami mailov. Nekoč sem bil pri organizaciji nekega dogodka. Maili za pošiljanje letaka? Ni problema, bomo rekli sosednji firmi. Dobili smo celo bazo strank, ne samo mail naslove ne, da bi se kdorkoli vprašal, če ni morda s tem kaj narobe...  _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pon Dec 10, 2012 8:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah nič ne bodo naredili.
Jaz sem enega že 2x prijavil in pred in po ga še xx krat prosil za odjavo, pa mi še vedno veselo pošilja spalm. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Dec 10, 2012 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je slovenska firma, ki pošilja neželjena sporočila, je za to pristojen tržni inšpektorat.
Tudi v primeru, da nisi posredoval maila pošiljatelju, ga je ta lahko dobil nekje na internetu in lahko ti pošlje sporočilo, ampak na dnu sporočila mora biti opcija za odjavo in ta drobni tisk o odjavi... tralala...
Če tebe moti pošiljanje, preprosto zahtevaš odjavo in to na način, ki ga lahko dokažeš, da lahko kasneje daš prijavo, če še vedno dobivaš neželjena sporočila.
Najbolj sovražim sporočila od raznih nagradnih iger, badoojev, FBjev in podobnega "scanja", ki ga dejansko pošlje sistem v katerega pogosto nam nepoznana oseba vpiše naš naslov. Ob prejetju takega sporočila poiščem povezavo, kjer lahko prijavim neželjeno sporočilo in da osebe ne poznam, tako je ta oseba izločena v nagradni igri zaradi kršenja pravil.
Kakorkoli, če gre za slovenskega pošiljatelja, lahko od njega izvabiš njegove podatke in ko jih imaš, mu lahko namigneš, da boš odjavo od sporočil prinesel OSEBNO  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.13 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2012 9:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja najlepši hec od vsega je, da je na koncu opcija odjavi me, ki vsebuje nedelujočo povezavo grrrrrr _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Dec 11, 2012 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je povezava nedelujoča, jih na to lahko opozoriš in jim daš rok 8 dni, da povezavo uredijo, po tem roku daš prijavo na tržni inšektorat. Če povezava ne deluje, je to njihov problem ali malomarnost in tu ni izgovorov.
Točno tak primer sem imel, ko sem dobil nekaj neželjenih sporočil, vse je bilo v redu z drobnim tekstom na dnu sporočila, le povezava ni delovala. Odgovorni pravni osebi sem poslal sporočilo in jih na to opozoril... prvi odgovor je bil aroganten, drugi odgovor je bil že precej manj aroganten, tretji odgovor je bil njihovo opravičilo in seveda... nikoli več nisem dobil sporočila z njihove domene, stvar urejena in zaključena. Ko so odgovorni postavljeni na trdna tla, se hitro znajo "pametno"pogovarjati. Slovenske pošiljatelje lahko hitro spametujemo, ker so v pristojnosti naših inšpektoratov, tuje pa nekoliko težje, vsekakor pa vse, ki so v EU, lahko prav tako hitro umirimo. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni