|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Čet Jul 20, 2006 9:07 pm Naslov sporočila: Omrežne povezave |
|
|
Pozdrav!
Zanima me kako bi lahko videl vse omrežne povezave aktivne in neaktivne v WinXP seveda. Npr. če imaš vspostavljeno omrežno povezavo, nato pa odpove(crkne) mrežna kartica, je seveda v nadzorni plošči, moja omrežna mesta, izginila prejšnja omrežna povezava, po vstavitvi nove omrežne kartice je potrebno vspostaviti novo povezavo, ki ji windows doda št 2 itd. pri tem pa še veselo opozori da druga naprava že uporablja isti IP (misli seveda na tisto prejšnjo nevidno povezavo). Kako to nevidno povezavo videt ali odstranit, oziroma kako videt vse povezave in jih urejat?? _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
http://www.kapunar.eu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Jul 20, 2006 10:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
V nadzorni plošči imaš ikono Network connections. Tu so vidne vse možne mrežne povezave tvojega računalnika z ostalim svetom. Sam ima kar tri. Ena je od mrežne kartice, druga je 1394 Firewire, tretja pa virtualna mrežna kartica, ki jo imam zagnano. Vidiš tudi status posamezne povezave (aktivna....) Z klikom pa prideš do naprednejših nastavitev za posamezno povezavo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31 Prispevkov: 792 Aktiv.: 3.34 Kraj: Vuhred JN76OO
|
Objavljeno: Čet Jul 20, 2006 11:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag je napisal/a: |
V nadzorni plošči imaš ikono Network connections. Tu so vidne vse možne mrežne povezave tvojega računalnika z ostalim svetom. Sam ima kar tri. Ena je od mrežne kartice, druga je 1394 Firewire, tretja pa virtualna mrežna kartica, ki jo imam zagnano. Vidiš tudi status posamezne povezave (aktivna....) Z klikom pa prideš do naprednejših nastavitev za posamezno povezavo. |
Kolikor poznam angleščino je to ista stvar Network connections in slovensko omrežne povezave, ki sem jo malo bolj starinsko poimenoval (moja omrežna mesta, stari dobri win98 ) in tam noter jih vsaj jaz ne vidim, vidne so samo tiste povezave, kjer so fizično, mrežne kartice prisotne v računalniku. Poskusi izvlečt, odstranit, mrežno kartico in potem še enkrat poglej Network connections! Vidiš samo tiste povezave, ki so fizično aktivne v računalniku in so potem, te povezave, lako aktivne ali pa onemogočene, ampak moje vprašanje ni bilo kako naredit povezavo aktivno ali onemogočeno, malo bolj podrobno preberi prejšnji post, pač pa, kako videt tiste povezave, ki izginejo iz Network connections, po fizični odstranitvi mrežne kartice, ampak so še vedno programsko v windowsih in jih windows še vedno upošteva, kot da bodo še nekoč, nekdaj, uporabne? Kolikor se bežno spomnim , je nekdo na tem forumu že omenjal ukaze v dosu, kako to pogledat, oziroma, kako videt vse možne povezave. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 7:29 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm..
Malo sem zmeden.
Sedaj mi jasno kaj misliš pod mrežna povezava.
Misliš na bližnice v My Network Places? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 10:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, glupi MS verjetno je kaj ostalo v registru. Jaz ponavadi take stvari iščem/brišem kar z System Mechanic-om. Moraš pa malo pazit nastavitve in pogledat da ne pobrišeš preveč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fbifbi Član

Pridružen-a: Pon 05 Jul 2004 12:17 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.54 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Dos ukaz s katerim pogledaš mrežne povezave je ipconfig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jul 21, 2006 11:40 am Naslov sporočila: Edina pot ... |
|
|
Robertos, to boš moral v registru poiskat. To sem moral že sam nekajkrat uredit. Potem sem ali spremenil IP v registru ali pa sem zbrisal kar cel ključ. Velik sreče  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.66 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2006 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Morda misliš na ukaz: netstat /a
Ta pokaže obstoječe povezave.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.80 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2006 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Robert,
Zelo simpatičen programček, ki ti poišče vso periferijo na omrežju, nariše shemo in še marsikaj je networkview _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Timotej Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 17:04 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
od same radovednosti sem si namestil program in mi ni všeč preveč me na hekerski tool-s spominja ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2006 9:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem naložil prej omenjeni program, ki pa išče v računalniku in v mreži priključene računalnike in vse njihove podatke od mac adress, Ip-jev itd., seveda trenutno priključenih naprav. Še vedno pa ne zna posečt v sam Win. register in pokazat kaj je v njem (od omrežnih povezav razumljivo). Torej to ni rešitev mojega problema. _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 7:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Poiskusi na www.gfi.com in snemi program LANGUARD |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Timotej Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 17:04 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 8:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi tole dvomim, da bi rešilo njegov problem ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.23 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 9:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Evo odgovor na originalno vprašanje. Če želiš videt skrite naprave, ki so nameščene na PC-ju (odstranjene mrežne kartice) to narediš tako, da odpreš cmd in ...
Koda: |
C:\>set devmgr_show_nonpreset_devices=1
C:\>start devmgmt.msc
|
Odpre se ti Device Management in v menuju View označiš Show hidden devices.
Razširiš Network adapter in pobrišeš tistega, ki ni več prisoten na PC-ju.
To je to  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robertos Član

|
Objavljeno: Sre Avg 02, 2006 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
bungee je napisal/a: |
Evo odgovor na originalno vprašanje. Če želiš videt skrite naprave, ki so nameščene na PC-ju
To je to  |
To je res to, kar sem iskal! Končno eden ! Zanima pa me še kako jih lahko odstraniš, nekatere je win dovolil odstranit, za druge, ki se prav tako več ne uporabljajo, npr.: direct parallel, pa ne dovoli odstranit, z odgovorom, da jih morda potrebuje pri zagonu možno jih je samo onemogočit, ne pa odstranit.
Našel sem jih sicer v registru, ampak je moje znanje prenizko, da bi jih enostavno brisal iz registra, da se ne bi rač. sesedel in prešel v nedelovanje.
Drugače pa še enkrat hvala!  _________________ Cheerio baj frm S58S Robert !
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni