|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
David92 Član

Pridružen-a: Sre 22 Feb 2012 11:22 Prispevkov: 292 Aktiv.: 1.80 Kraj: Lendava
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tema je drugače v napačnem podforumu.
Mene pa bi prej zanimalo, kako spremenit lučke za jelko, da bi utripale v valovih? Vem, da se da kupit takšne lučke, ampak se da mogoče tudi izdelat nek program, ki bi ga potem vezal med lučke in izvorom napetosti, in bi ta določal, da naj lučke svetlikajo v valovih?
Saj kolko v glavi razmisljam bi se moralo dati, program bi trebalo tako sprogramirat, da bi se vsaka druga lučke vklopila z mili-sekundnim zakasnjenjem od predhonje, ne?
Verjetno pa bi bil program izredno dolg, ce je recimo 100 lučk na jelki?
No, sem tudi kontaktiral kar Silvoja preko ZS, ker sem pogledal zadevo, ki jo je prilepil carli. Če pa kdo prej dobi kako idejo in bi mi rad pomagal - se priporočam, ker sva s punco kupila lučke (za 15€ !) in svetijo samo normalno, brez kakšnih programov.
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
David92 je napisal/a: |
...
ampak se da mogoče tudi izdelat nek program, ki bi ga potem vezal med lučke in izvorom napetosti, in bi ta določal, da naj lučke svetlikajo v valovih?
... |
Težko bo tekel električni tok skozi program.  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez nisem dolgo na forumu, pa vendar zadnje čase ko vidim tvoj komentar opažam, da je vsebina le-tega zmeraj neka napaka v kakem od prejšnih komentarjev. Se pa spomnim dni, ko sem se pridružil formulu si veliko pripomogel k skupnosti z odgovori na probleme. Brez zamere
In ja, zatipkal sem se, ker nevem 'zadevo' poimenovat pravilno.
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hehe, Brane je že v penziji in ima čas (jest pa na bolniški )
Če bi rad efekt, da se ti svetloba "premika", rabiš imeti lučke vezane v (vsaj) 3 veje, v smislu A-B-C-A-B-C-A-B-C in potem prižigaš najprej vse lučke A, nato B, nato C, pa spet A ... Za lepši izgled narediš fade in-fade out.
Glede na to, da imaš verjetno "navadne" lučke (lle ena "veja"), tak efekt ni mogoč (no, razen če bi šel kabliranje na novo delat ...), lahko bi naredil le npr. različna utripanja vseh lučk naenkrat.
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tisto sem napisal čisto dobronamerno. Poglej David, iz mojih izkušenj ti lahko povem da si za tole precej prepozen. Preden ti bomo(-bodo) razložili kaj vse rabiš za programiranje in izdelavo elektronike bo preteklo precej vode in bodo prazniki mimo. Odgovor za letos si si dal že sam.
Citiram: |
Vem, da se da kupit takšne lučke |
Torej stori to!Za naslednje leto pa že danes začni.
Mimogrede ti povem da je Silvo zelo zaposlen v službi in ti bo trenutno težko pomagal. Malo poišči po forumu in spletu, pa bo sigurno nekaj "ratalo". _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vprašanje je kaj je zate svetenje v valovih. Dejstvo pa je, da moraš potem vsako lučko (LED) povezati posebej, kar pri sedanji konfiguraciji ni ravno mogoče, poleg tega pa močno poveča število žil. Lahko rečem tudi, da si malce pozen. Iz izkušenj ti lahko povem, kaj se zgodi, ko je treba na hitro narediti nekaj za novoletno okrasitev...
No letos mi je celo uspelo, da deluje še letos.  _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kak video pošlji!
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Primož, napiši še kdaj si začel!  _________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če že vsi pravite, da ni možno, je verjetno v moji glavi napačno bilo vse skupaj predstavljeno. Jaz sem mislil, da vse kar je potrebno je sprogramirat vezje, da bi utripalo v valovih. Ampak če je treba res razdirat kable pa nevemkaj, je definitivno prepozno.
Se da mogoče kaj naredit drugega s tako vezavo kot je že kupljena? Vem, da se da kupit razne oblike utripanja. Ampak rad bi se lotil nečesa za med počitnicami, pa so mi na idejo prisle lučke. Tako da, če je kakšna lažja varijanta in ima kdo idejo, da lučke ne bi samo stalno svetile - se priporočam in bom hvaležen.
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 5.62
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Koliko kanalne lučke imaš oz. imaš večbarvne?
Drugače pa danes dobiš že v kakšnem šparu, lidlu, hoferju že precej dobre LED lučke, s kontrolerjem precej poceni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.64 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Kak video pošlji! |
Si mislil mene?
Branez je napisal/a: |
Primož, napiši še kdaj si začel!  |
Misliš sva začela? S programom že sredi oktobra.
David ti kar sedaj začni, če ti bo uspelo do konca tega leta bo pa še bolje. Seveda, če ne bo slučajno prej konec sveta.
Glavna težava je v tem, da če hočeš prižigati vsako lučko posebej moraš imeti tudi do vsake posebej vodnik in ne smejo biti vezane skupaj. Nekatere lučke (sploh tiste s krmilnikom) imajo že v osnovi več skupin lučk. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako na hitro samo mogoče kaj takšnega.
Saj, če imaš projekt se da tudi eno popoldne (ploščico zjedkat pa montaža). No ko pa je programiranje v igri se meni letos ni izšlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 9:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
No to kar je Carli objavil, nekaj v tem stilu. Ampak razumem kje je tezava..namreč na jelki je 100 luči, kar je verjetno ne mogoče v takem času predelat v 'mojo željo'.
Razmisljam, da bi se potem lotil nečesa drugega kot pa lučk za jelko. Recimo nekaj v smislu Carlijevega linka. Koliko diod bi lahko vezal, da zadeva ne bi bla preveč kompleksna za tak kratek rok?
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odločiš se za število kanalov potem pa vežeš led verige, oziroma to razdeliš na več delov. Za enostavne tekoče luči uporabiš lahko tudi 4017 do 10 kanalov ali kaj podobnega. Za bolj kompleksno prižiganje pa so seveda mikrokrmilniki. In če ti kdo kakšnega lahko programira z nekaj osnovnimi efekti bi šlo. Nekaj hex in podobnih datotek lahko najdeš tudi na tem forumu. Pa potem samo sestaviš in dela. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
David92 Član

|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 10:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je kje morda kakšen Step-by-step tutorial za recimo da oblikujem LED luči v nek pravokotnik, ali pač kakšen nasploh lik in potem sprogramiram zadevo, da bo svetlikala na različne načine?
Namreč trenutno ne bi niti vedel katere vse materiale potrebujem za ta 'projektček', potem pa jih je treba še vezat pravilno itn.
LP,
David |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni