Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 10:50 am Naslov sporočila: Hišni kino in podprti video formati |
|
|
Pozdrav,
iščem sistem hišnega kina, ki bi predvajal tudi .mov datoteke (posnete s fotoaparatom, kamero itd.). Ve kdo mogoče za kak sistem? Običajni hišni kini tega formata ne predvajajo.
Gledal pa sem tudi samo predvajalnike, ki to predvajajo, ampak jaz bi imel tudi zvočnike 5.1. Kakšna rešitev?
Hvala in lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Čet Dec 20, 2012 10:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Ena varianta je nakup takega predvajalnika ter še dodatno AV receiverja in zvočnikov. Dražja, a kvalitetnejša. Tisti kombinirani hišni kino sistemi niso ravno čudo tehnike in kvalitete... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
osmi Član

Pridružen-a: Pon 13 Sep 2010 16:18 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.43 Kraj: Straža pri Nm
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2012 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni problem najti predvajalnika, problem je najti sistem hišnega kina, ki podpira .mov format. Mislil sem kupiti recimo tega . Vendar večina teh predvaja le par osnovnih formatov.
Ali pa, da bi našel predvajalnik, na katerega bi lahko potem priklopil 5.1 zvočnike.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

Pridružen-a: Ned 24 Jan 2010 3:58 Prispevkov: 393 Aktiv.: 2.09 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2012 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Uh kompliciraš. Nabavi nek PC, nanj naloži linuks eno dobro zvočno kartico in program za predvajanje pa imaš tudi nadgradnje za vse nadaljnje formate. _________________ ISF
Boljše je sovražnik dobrega! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pet Dec 21, 2012 10:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj je: treba bi se bilo zjasniti o kakšni kvaliteti je govora...namreč, PC ni niti senca neke boljše kvalitete. Se pa sliši, to pa...
Poleg tega, ko že govoriš o "kompliciranju": PC je pa res kompliciranje. Hišni kino vzameš iz škatle, priklopiš in poslušaš. Težko boš imel manj kompliciranja kot to.
Poleg tega sistem prižgeš in dela, PC pa traja minuto, dve in nekaj klikov da prideš do predvajanja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 2:08 am Naslov sporočila: |
|
|
In kaj naj bi to čudo za 300 in več € bilo? Računalnik preoblečen v hišni kino.
Dual core 800MHz procesor z zvočno in video kartico na nand memoriji.
Malo boljša telefon ima boljše karakteristike.
Kar se tiče compa pa zelo odvisno kako skonfiguriraš boot sekvenco in kakšne neumnosti mu gor naložiš. Za te potrebe ga lahko ženeš iz diskete. _________________ ISF
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
Malce drugačen računalnik. Notri je namenski čip za dekodiranje določenih vrst datotek, ne pa standarden procesor. Poleg tega ni finta v tem, kaj je notri ampak enoštqvnost uporabe. Tukaj PC nima kaj iskati, posebej v dnevni poleg TVja ne. To je t bi v avto montiral prenosnik namesto avtoradia... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5824 Aktiv.: 24.52 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
@protoncek: drži in tudi ne, odvisno od hišnega kina (proizvajalca).
Lastim si nekega Teviona, starega cca. 2 leti, ki nima nikakršnega namenskega čipa za dekodiranje.
Linux se zboota iz internega Flasha in zažene predvajalnik, medtem ko je na monitorju (TVju) slika tega Teviona. Ohišje ima, za razliko od računalniškega, dodane tipke kot klasični predvajalnik (Play, Stop, Pause, FF....) in to je to.
Sliko in ton pa predvaja iz internega HDja ali domačega omrežja.
protoncek je napisal/a: |
............. To je t bi v avto montiral prenosnik namesto avtoradia... |
Tudi to se je delalo in se še. Pojdi na mp3ar, boš presenečen, kaj se vse v avto daje . _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Sob Dec 22, 2012 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ravno zato sem pa prej omenil da bi se bilo treba zjasniti, ali se pogovarjamo o večji kvaliteti ali ne. Sicer hišni kino (posebej za tako ceno) ni višek kvalitete, ampak dobi se pa tudi bolj kvalitetna zadeva.
Vseeno sem mnenja da PC kot tak zraven TVja nima kaj početi.
Vem, da ljudje tlačijo vse živo in mrtvo v avte, kar pa še ne pomeni da je to "v mejah normale"... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blasny Član

Pridružen-a: Ned 21 Okt 2012 19:13 Prispevkov: 70 Aktiv.: 0.45 Kraj: Tepanjce
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 12:04 am Naslov sporočila: |
|
|
In zakaj ne PC?
Sam imam Asus AT5IONT + Linux + XBMC + MythTV. Poleg tega sluzi kot NAS.
Podpira vse mogoče formate. Upravljanje z daljincem.
Je pa res, da ni plug in play. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SamoR Član

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 1:34 am Naslov sporočila: |
|
|
No ja, če so tisti bumu in treski in streljanje in škripanje vrat pa kar je še filmskih efektov kvalitetna muzika..... Tudi najslabši zvočniki za pc so dobri za efekte, ki se v filmih uporabljajo. Samo da grmi in treska. močneje je boljše je. _________________ ISF
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 9:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
protoncek je napisal/a: |
Vseeno sem mnenja da PC kot tak zraven TVja nima kaj početi.
|
Tole drži kot pribito.
Sem pa ugotovil (čeprav nikjer ne piše, piše pa v uporabniškem vodiču v sami TV), da zna TV predvajati tudi .mov filme. Sprobal in dela. Tako, da bo zdaj izbira hišnega kina veliko enostavnejša in cenejša. Ne gre se tukaj za jakost, v TV sta zvočnika 2x10W in je več kot dovolj, kupujem zaradi prostorskih efektov.
Hvala in lp. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

|
Objavljeno: Pon Dec 24, 2012 10:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jakosti je zelo hitro dovolj, če nisi tiste sorte da mora zadeva metat kozarce in vaze na tla... Finta je samo kakšno kvaliteto hočeš, oziroma kdaj si zadovoljen (beri kje se financminister ustavi ). Jaz sem dolgo imel računalniške zvočnike od Geniusa in so čisto zadovoljivo delali. Samo jaz sem imel DVD player, ki je že imel dekoder vgrajen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kobranka Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37 Prispevkov: 3403 Aktiv.: 18.69 Kraj: nekje v zgornjem posočju
|
Objavljeno: Ned Nov 17, 2013 6:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanima me kakšne so vaše izkušnje z openElec oz. xbmc? Sam bi ga rad želel uporabiti kot stream videa iz interneta pa me zanima koliko to kaj „riblje”, se zatika in kateri dodatki omogoča pester izbor videa, tistega real time in tistega na zahtevo.
Trenutno uporabljam Readon player kateri še najbolje deluje, vendar nisem najbolj zadovoljen z njim(kvaliteta slike mu precej šepa).
Edit: pravzaprav mi ta xbmc sploh ne dela. Eno uro sem se jajcal z njim pa niti eneg YouTube filmčka uspel pogledat. Se pritožuje, da so vse skripte zje.ane. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|