|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 12:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
start, hvala, si mi prihranil delo, ki ga odmikam že kar nekaj dni.
No nekatera ohišja so čisto v redu, spet druga je malo načela rja in bi jih bilo treba ponovno zaščititi.
Lahko jih pošljem tudi po pošti, če seveda povrnete poštnino.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem interesent za ohišje št. 3.
Lahko se pošlje na moje stroške, lahko nakažem tudi prej.
_________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
start je napisal/a: |
Nekaj slik ohišij, ki mi jih je odstopil uporabnik @iskra.
Taka ohišja dobite pri @VolkD-ju.
Dimenzije (VxGxŠ):
-Ohišje 1: 65mm x 110mm x 100mm
-Ohišje 2: 52mm x 140mm x 98mm
-Ohišje 3: 62mm x 110mm x 230mm
Čelnih plošč še nimam, zato jih tudi ni na sliki.
Slike so zajete z mobitelom in so bol boge.  |
"Oštja" kaj se mi je tako hitelo , da ti jih nisem dal zdraven ? Kaj v škatli ni Al plošč , z izvrtino ?
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 2:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srart , pa še to , lahko poslikaš še trafo , ker nisem odprl škatle , nisem siguren kaki so (so dveh vrst) Da te nebi učil krive vere pri priklopu le teh
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
So samo so prevelika.
Ene bi pasale na ohišje 3 a bi jih bilo treba rezat za cca 3mm. So predolge.
Ta mala ohišja (ohišje 1) pa nima čelnih. So pa spet čelne plošče, ki so po velikosti med ohišjem 1 in ohišjem 3.
Hvala @iskra!
_________________ Lep pozdrav!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je, ta pravi so, Primar je sestavljen iz dveh navitij 110 V plus še nekaj odcepov za popravljanje "linije" 220V . Sekundar pa ima še majhen popravek dveh 12V navitij , da sta popolnoma simetrična - Ker sta navitja eden na drugem , je žica na vrhnjem malo daljša.
Trafo je bil namenjen za Grafoskope in že minimalno odstopanje napetosti je skrajšalo življenjsko dobo žarnice.
Edini greh teh trafotov je ta , da imajo zvar E in I jedra na napačni strani. To pomeni napačno izhodno napetost in za preko 30 % (po spominu) skrajšanje življenjske dobe le teh....
No zate pa to res ni težava
Torej napraviti moraš mostiček med navitji , tam kjer sta ločena (primar) , sekundar pa kar krajne žice , vrag naj vzame tistega pol volta simetrije
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
So samo so prevelika.
Ene bi pasale na ohišje 3 a bi jih bilo treba rezat za cca 3mm. So predolge.
Ta mala ohišja (ohišje 1) pa nima čelnih. So pa spet čelne plošče, ki so po velikosti med ohišjem 1 in ohišjem 3.
Hvala @iskra!  |
Ja do onih ohišij še nisem prišel jih dobiš ko pridem do njih . Kot sem ti napisal smo jih konstruirali po MALI-jevih hladilnih rebrih in so uporabne tudi za kake močnostne projekte. Samo za zadnjo ploščo nabaviš hladilno rebro in .....
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59 Prispevkov: 2392 Aktiv.: 11.71 Kraj: Eindhoven, Nizozemska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom , samo moram po še eno škatlo , da pridem do trafota in premerim (kaj češ smo jih delali še v "svinčenih časih" pa sem že pozabil. )
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Torej imaš na zalogi še ena ohišja, ki so po velikosti nekoliko širša od ohišja 3?
Ob naslednjem obisku dobim še čelne plošče za ohišje 1 in 3 + še dve drugi ohišji, za katere sem že dobil čelne plošče?
Hvala!
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.05 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bozo je napisal/a: |
Lahko se pošlje na moje stroške, lahko nakažem tudi prej. |
start ima lepša, moja so vsa rjasta. Tudi transformatorjev nimam.
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čelnih imam malo manj (al se da uporabiti tudi za kaj drugega) , ti jih prinesem kar imam . Za kolege s Faksa pa dobiš še ostale škatle.... upam da bodo koristile za razne projekte
|
Nazaj na vrh |
|
 |
start Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
@iskra hvala!
Lahko tudi jaz pošljem ohišje št. 3. Ena so malo podrsana, sam sem jih razmišljal posprejati s črnim sprejem.
Samo, bi bilo dobro počakati, da dobim še čelno in tako pošljem ohišje v kompletu.
Se strinjaš @Bozo?
Aljaž T. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Bozo je napisal/a: |
Lahko se pošlje na moje stroške, lahko nakažem tudi prej. |
start ima lepša, moja so vsa rjasta. Tudi transformatorjev nimam. |
Jih dobiš... Sem slišal ,da te poštarji hvalijo (ker jim delaš promet) , naj te še malo kolnejo , ko bodo morali nositi Kg ..
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bozo Član

Pridružen-a: Čet 08 Jan 2004 9:21 Prispevkov: 660 Aktiv.: 2.79 Kraj: Lendava, Trimlini
|
Objavljeno: Ned Dec 23, 2012 5:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se strinjaš @Bozo? |
Nič ne gori, se strinjam.
_________________ LP
Božo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni