www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Držalo za tiv
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 21, 2006 4:40 pm    Naslov sporočila:  Držalo za tiv Odgovori s citatom

Mene zanima,kakšno držalo za tiv?Jaz sem napravil tako da se privije na mizo.Ne vem pa,kaj bi bilo praktično.Da stoji držalo na mizi ali priviti na rob mize?
Lp v taki vročini
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 21, 2006 5:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam wellerjevo držalo. Kupil sem ga v Conradu v Grazu. (kataloška 811394 - 62 ) Držalo se dobi tudi v HTE katerega zalaga zastopnik za Weler a je bistveno dražje.

jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri sestavljanju je potrebno ves čas premikati vezje. Še posebej pri lotanju SMD, kjer je potrebno lotati komponento z leve in desne strani posebej. Zato se mi zdi delo lažje brez držala. V skrajnem primeru ga postavim na kolut od lota.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.94
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jur, s trditvijo se popolnoma strinjam. Sam stojalo uporabljam kadar uporabljam za spajkanje/odspajkanje vroč zrak.
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 6:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri spajkanju me najbolj moti to, da se mi tiskanina ali konektor premika, čim se je dotaknem. Pri večjih tiskaninicah ni tega problema. Sicer včasih uporabljam stojalo podobno temu, vendar tudi ča ga nimam, ga ne posebno pogrešam. Bolj mi je problem spajkati kakšne konektorje na trd kabel, saj težko naredim, da je kabel in konektor pri miru. Pomagam si z različnimi orodji: "Tretja roka", doma narejo držalo s pomočjo več "kljukic za sušenje perila", majhen primež pa si moram še nabaviti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 22, 2006 8:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi imel mali primež.Bi najraje takšen primež,ki ima kroglični zglob.Za smd uporabljam doma narejen takšno kot pokazal Mare.
Nazaj na vrh
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 23, 2006 10:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam uporabljam to na sliki. Pa mali primež!

LP

DSCF2409.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  119.03 KB
 Pogledana:  20 krat

DSCF2409.JPG

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 25, 2006 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aliboj,mene zanimato stvar.Na delu,kjer je vzmet se to pomika korak(obračanje)?Tisto ki ima Silvo,kako se pritrdi držalo za elemnti.Ali sam priviti ali je na vzmetno.Vsoboto sem bil v Lj in mimogrede skočil v Conrad in so imeli držalo na krokodilčke z lečo.Ostalo pa po naročilu.Pa sem mislim pogledati.
Nazaj na vrh
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.71
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 25, 2006 2:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Držalo z krokodilčki je bolj uboga stvar. Vijaki pri zategovanju deformirajo krokodilčke. Pred uporabo je potrebno v priključek krokodila vtakniti palčko (žebelj, vijak, ...) da postane stvar bolj fiksna. Tudi po tem posegu še vedno bolj slabo skupaj drži.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 25, 2006 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da je uboga stvar,zato pa nisem kupil krokodilčke za tiv.Ker nima tako močne čeljusti kot pravi krokodil.Pravega pa ne upam,je prevelik in še preluknjal.
Nazaj na vrh
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 25, 2006 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Stojalo se privije na mizo, po vertikali lahko ploščico obračaš za 360 stopinj, na delu, kjer je pa vzmet, pa jo lahko obrneš v šestih korakih; se pravi v šestih korakih od spodnjega do zgornjega layerja.
Imajo jih pa v HTE-ju.

LP

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 25, 2006 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz pa uporabljam takšnega

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.83
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 9:03 am    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

Jaz tudi uporabljam takega kot Vajdo ( pozdrav v Ribnico Razz ) Lahko pa dam en čisto simpel nasvet:

OBEŠALNIK ZA HLAČE ( imajo dva močna krokodilčaka ki sta gumirana in se vozita se po šini ) Če to šino na sredi vpneš v tak primež je to kar fina zadeva vrtljiva v vse smeri in je tudi lahko dosti velika.

Je pa ta primež vreden svojega denarja ( jaz sem namesto trdih plastičnih čeljusti dal malo mehkejšo vinilno plastiko ( industrijska rolo vrata ) .Plastika se odlično poda če je potrebno vpeti kaj krhkejšega pa da je močan grif ( konektorji)!

LP

mirkatmir
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14
Aktiv.: 7.92
Kraj: Ribnica (JN75IR)

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz uporabljam "obešalnik za hlače", vendar sem ga priredil tako, da sem na sredini vodila namestil vijak, katerega privijačim na nek star primež za fotoaparat, ki je vrtljiv v vse smeri. Simple a uporabno. Fotke nimam, ker nimam s čim slikati Confused Pozdrav v Idrijo!
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 26, 2006 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno,jaz sem tudi slučajno spomnil.Ko sem oblekel hlače.Pa sem napravil drugačno kot sem pisal gor.Samo čakam na digitalca,ko pridejo iz dopusta.Pa še drugo 2različna držala bom še napravil.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Mehanika in strojništvo Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni