|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
harpoon Član

Pridružen-a: Sre 06 Jul 2005 9:23 Prispevkov: 123 Aktiv.: 0.52 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 10:58 am Naslov sporočila: 2ch voltmeter |
|
|
Za avtodom bi potreboval 2 kanalni voltmeter z 2x16 lcd displejem
Ali ima kdo že kak podoben projekt.
Narejeno z mikrokontrolerjem. Lahko bi meril še temperaturo in tok.
Mislim da bi bila zadeva zanimiva tudi za druge, saj je uporabna tudi za kak usmernik, panelmeter....
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:12 am Naslov sporočila: |
|
|
ATTINY26 + 4 7seg LED displeji..
ATMega8 + 4 7seg LED sispleji..
To mam narejeno. Stvar SW kako se da potem prikazat.. napetost, temperaturo... Izmenoma pritisk tipke..
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
ATMega8 + 4 7seg LED sispleji..
tole bi me zanimalo
Ali ima možnost meriti 2 napetosti
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 60.06 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:24 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja lahko meri 2 napetosti. Jaz imam že narejen sw tako, da je potrebno pritisniti tipko za preklop.
Ker si sehmenti štirje, napetost pa običajno merimo na tri cifre sen na prvi segnemt napisal 1 ali pa 2. Stvar ni najbolje rešena, ker dobiš potem nekaj kar ne veš kaj je.
No dali bi se preprogramirat tako, da bi prižgal zgornjo ali pa spodnjo črtico.
Tole je verzija s tiny. čisto podobna pa je z atmega8. Tiny ne zmore meriti dveh napetosti ( zmanjka pinov ).
_________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
kar zanimivo
sem malo razmišljal, pa bo najbrž problem tipka, saj bi bilo fino da bi kazal vse meritve naenkrat. Na lcd 2x16 pa spraviš brez problema tudi 4 vrednosti.
Recimo zgoraj nap1 nap2
. spodaj tok1 temp
škoda ker nimam pojma o programiranju
je to pripravljen kdo naredit za par tisočakov. Po možnosti z atmega8.
Hardver naredim sam.
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 12:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
V mislih sem imel nekaj podobnega.
Za meritev toka bi porabil senzor od alegro (senzor do 50A)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ch4N93 Član

Pridružen-a: Tor 21 Jun 2005 0:21 Prispevkov: 58 Aktiv.: 0.24 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 1:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sprogramirat zadevo ni problem (vsaj za to kar ti rabiš ), treba je tudi narisat, zjedkat ter zalotat ploščico.
Najprej daj več podatkov za senzor, pa bomo še malo podebatirali.
Edit: šele zdaj sem videl, da je tema v PIC oddelku. Jaz se namreč igram z Atmeli.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 2:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ch4N93 je napisal/a: |
Šele zdaj sem videl, da je tema v PIC oddelku. Jaz se namreč igram z Atmeli. |
Fixed
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
harpoon je napisal/a: |
Hardver naredim sam.
LP |
Lahko naredim free, pogoj je le eden. Da si zraven in slediš. Tako ti naslednjič ne bo treba več razbijat glavo kako in kaj.
Ponujam ti torej "učno popoldne".
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 5:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
hmmm
učno popoldne ja, če bi blo to nekje v okolici Ljubljane, ni problema, v divačo pa zato ne bom hodil.
ne vem pa zakaj ste to prestavili v oddelek
Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
če to ni elektronika pol pa ne vem no
prosim da vrnete v podforum pic ali avr
v priponki, pa pdf od senzorja alegro (je pa za 100A)
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
0752-100.pdf |
Velikost datoteke: |
492.71 KB |
Downloadano: |
67 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
iskra Član

Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 10:13 Prispevkov: 797 Aktiv.: 3.36 Kraj: Lokev ,Boa , KOPER
|
Objavljeno: Sre Jul 26, 2006 10:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
VolkD je napisal/a: |
Hardver naredim sam.
LP |
Lahko naredim free, pogoj je le eden. Da si zraven in slediš. Tako ti naslednjič ne bo treba več razbijat glavo kako in kaj.
Ponujam ti torej "učno popoldne". |
Mamljivo , tudi mene bi kaj takega zanimalo, bil bi zelo vesel ,da bi se lahko na tak način kaj naučil.
_________________ L.P. iskra |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2006 12:16 am Naslov sporočila: |
|
|
Hja, če bi se našlo dovolj interesentov, bi se dalo pa res kje naredit. Samo vedeti je treba, da če to ni pri meni, potem je treba dobit nek prostor pa opremo znositi tja.
Prostor seveda ni zastonj. Pa tudi jaz sem ponudil, le učno popoldne. To pa pomeni v mojem okolju. Tam kje si lahko vzamem kadarkoli čas za 10 min pavze učence pa pri tem pustim na poizkusnem programiranju. Na ta način se mi ne bo potrebno posebej pripraviti na povečan napor ( sem namreč sladkorni bolnik).
Za 2 ure predavanaj in/ali učne delavnice nekje drugje se je potrebno pripraviti. Računalnik, napajalnik, vmesniki, instrumenti.. .. Vse to je potrebno pretovoriti v tuje okolje, postaviti in potem znositi nazaj in postaviti v prvotno okolje.
Če se gre samo za enega udeleženca, potem je vse to početje preprosto neupravičeno. Če pa bi bilo zainteresiranih več, je le reba vedeti, da ta stvar ni več free. ( prostor, prevoz, pa tudi čas, saj to ni več 2 ure ampak cel dan -še malo več).
@harpoon: omenil si da si za to da ti nekdo naredi program, pripravljen plačati par tisočakov. Malce pomisli ! Za par tisočakov lahko zelo lagodno prideš do Divače. Namesto izdelka pa dobiš: izdelek + znanje.
Pa žejen tudi še nihče ni šel od mene
V Ljubljano, da bi enega samega nekaj naučil, pa res ne bom hodil!
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2006 12:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Za avtodom bi potreboval 2 kanalni voltmeter z 2x16 lcd displejem
Ali ima kdo že kak podoben projekt.
Narejeno z mikrokontrolerjem. Lahko bi meril še temperaturo in tok.
Mislim da bi bila zadeva zanimiva tudi za druge, saj je uporabna tudi za kak usmernik, panelmeter....
LP |
Če boš prebrskal po forumu, boš zanesljivo našel kako mojo zadevo. Sicer je tak program sploh, ker želiš uporabiti LCD napisati dokaj enostavno. Lahko ti spišem en programčič s komentarji za PIC. Povej le kateri pic želiš uporabiti. Recimo AD vhode imata 16F876 ali 16F877 ter se dobita brez težav.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
harpoon Član

|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2006 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
silvo
Imam oba pica doma, tako da mi ni pomembno s katerim narediš.
Bi bil pa zelo vesel programa s komentarji. Jaz o programiranju zaenkrat še ne vem kaj dosti. Se pa s tem ukvarja moj oče. Ampak če mi on piše program, ponavadi traja kak mesec .
Mogoče bi bilo fino, če bi lahko imel še alarm za prenizko napetost in temp.(vsak svoj pin)
Jaz pa naredim TIV
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70817.40
|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2006 9:42 am Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni