|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Kumby Član

Pridružen-a: Pet 09 Mar 2012 12:34 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 2:22 pm Naslov sporočila: Samsung Smart TV preko SWITCHA |
|
|
Doma ima LED LCD TV Samsung 40ES5500, ki ima tudi SMART TV. Ker imam v sobo speljan samo en kabel za internet, ta kabel pa je priklopljen na AMIS TV komunikator sem se odločil, da nabavim switch.Tako sem zadevo nabavil - 5 portni switch tp link in nanj priklopil računalnik, amis tv komunikator in TV.Vendar smart tv na televiziji ni deloval. Ostalo - računalnik in amis tv komunikator pa je delovalo brez problema preko switcha. Zanima me, zakaj mi smart tv na televiziji ne deluje?Če direktno priklopim glavni internet kabel, ki pride v sobo na TV, pa zadeva smart tv normalno deluje.Če pa je priklopljeno preko switcha pa kaže da ni omrežne povezave.Bi bilo potrebno na tv vpisati kakšne ip naslove? Prosim za pomoč, saj nevem več kaj naredim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LinuxFuter Član

Pridružen-a: Pon 18 Jun 2007 14:40 Prispevkov: 389 Aktiv.: 1.77 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 2:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
A za vzpostavitev internetne povezave potrebuješ PPPoE? Če ja, brez usmerjevalnika ne bo šlo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kumby Član

|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 5:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
To pa nevem, moram pogledati v navodila.Prodajalec mi je zagotovil,da bi moralo delati, samo nevem kako naj naredim. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anze90 Član

Pridružen-a: Sob 06 Nov 2010 3:06 Prispevkov: 334 Aktiv.: 1.88 Kraj: Šentjur
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Napiši model modema. Pa pomembno je ali imaš dinamični ip ali statičnega. V najslabšem primeru boš potreboval router.
Verjetno se ti dogaja, da modem ne zna dodeliti več ipejev oziroma imaš v pogodbi statični ip... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 9:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na Amisov modem se priključi STB (komunikatorje) na točno določene porte (LAN3,4) in na teh deluje SAMO STB !
Za priklop SmartTV pa potrebuješ internetni dostop, kateri deluje na drugih portih !
Se pravi, da potrebuješ še en kabel ali switch pri računalniku in kabel v TV.
Za test lahko priključiš kabel v TV in na drugi strani pri modemu preklopiš na LAN1 ali 2.
Obstajajo tudi čarovnije z deljenjem enega UTPja na dve ločeni liniji saj sta uporabljeni le dva parici od štirih  _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
serdzodj Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.54 Kraj: Lukovica pri Domžalah
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 9:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
@robert
Kumby je napisal/a: |
Če direktno priklopim glavni internet kabel, ki pride v sobo na TV, pa zadeva smart tv normalno deluje.Če pa je priklopljeno preko switcha pa kaže da ni omrežne povezave. |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
No to sem pa spregledal
Vsekakor bi bilo dobro, če bi avtor napisal tip modema.
Switch tukaj ne igra nobene vloge vmes - ali je na napačnemu portu modema (Vlani!) ali slab kabel med switchom in TV. _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.56 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 9:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
predvidevam da imas dovod peljan najprej na modem, potem pa na en izmed portov modema speljan na IP TV komunikator, na drugem portu pa racunalnik(i) in/ali router. Smart TV predvidevam da uporablja "navadno" internetno povezavo.
Zadevo bi lahko resil tako da bi pri modemu namestil switch, nanj speljal oba modemova porta - za video in data (npr. na port 1 in port 2 na switchu), drugi port (npr. port 3 na switchu) pa porabil za kabel ki gre proti TV-ju. Tam bi moral biti se en switch, v katerega bi bili priklopljeni vsi trije kabli - en iz prvega switcha, in dva naprej - en na TV komunikator in en na TV. Zal pa je tvoj sosed Jani (Telekom) enkrat med pogovorom rekel da se te stvari ne obnesejo vedno tako kot bi se morale.
Glede na to da je UTP 4x2-žilna zadeva, ethernet pa potrebuje samo 4 žile (Tx+, Tx-, Rx+, Rx- - navadno oranžna in zelena para), se da preko enega UTP-ja peljati dve liniji - eno za video in eno za data. Tako sem zrihtal ze vec instalacij.
Naj nekdo pove kaksna je vezava pri Amisu - ce gre za enako konfiguracijo kot pri SiOL-u. Ce gre, se lahko enkrat oglasim k tebi, in porihtama kable. Ravno v soboto sem enako stvar naredil pri mojemu sosedu Matiji - preko enega samega kabla potekata dve liniji od modema na mansardi v dnevno sobo v pritlicju, kjer sta SiOL TV komunikator ter wireless access point.
RJ45 klesce imam, cca 50 RJ45 konektorjev pa tudi.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strobos Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 12:19 Prispevkov: 726 Aktiv.: 3.06 Kraj: Brežice
|
Objavljeno: Tor Dec 25, 2012 9:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali imaš možnost wireless povezave?
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Kumby Član

|
Objavljeno: Sre Dec 26, 2012 1:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
V sosednji sobi imam model od amisa - ENKOM Extended A1521, tam je v bistvu glavni dovod iz telekom omarice speljan in gre od tam naprej po hiši.Speljano je od tam tudi naprej kabel v mojo sobo, ki je cca 7m vstran.V sobo pride 1 kabel utp, ki sem ga do sedaj uporabljal za internetno povezavo prenosnika.Preden sem imel amis tv, sem imel ta kabel priključen v samsungovo televizijo in je smart tv in njegove aplikacije normalno deloval z internetno povezavo.Zdaj pa smo nabavili amis tv, pa sem ta glavni kabel utp vključil v amis tv komunikator in je zadeva spet delovala normalna. Ker pa bi rad imel hkrati priključen še smart tv, sem nabavil tp link switch 5 portni za 12€.Glavni kabel sem priključil v switch in iz switcha naprej v amis tv komunikator, ki je deluje normalno. Potem pa sem priključil še tv in ni delovalo.Poskusil sem z različnimi kabli in opcijamo kam priključit.Je važno v kateri izhod na routerju je prijključen glavni kabel, ki pride v sobo.Sedaj imam prikjučeno na 3-ji izhod.Ip je dinamični.Potem bi potreboval za od routerja do samsung tv navaden utp kabel ali kaj drugače? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 495 dni