www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Gerber -> G code
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 5:58 pm    Naslov sporočila:  Gerber -> G code Odgovori s citatom

Zadnje čase PBCje rezkam. Do sedaj sem uporabljal Eaglov PCB-Gcode ULP ampak ker je Eagle precej neuporaben, se je pojavila želja po generiranju G kode iz gerber datotek. Zanima me s čim generirate G kodo? Že kako uro, dve telovadim z Line Grinderjem (http://www.ofitselfso.com/LineGrinder/LineGrinder.php) ampak ima silne težave s prebavljanjem tako gerber kot drill datotek...
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
romc
Član
Član

Pridružen-a: Ned 26 Mar 2006 21:06
Aktiv.: 1.91
Kraj: Zapotok nad Igom

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 6:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem v tej smeri nekaj poizkušal z Percivalom, ki je del Galaada. Uporabljam ga pa še vedno za vrtanje. Rezkanje vezij pa se mi zdi prezakomplicirano opravilo. Je pretežko vpeti vezje povsem enakomerno.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 7:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.42
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

romc, z manjšimi vezji, tam do cca. 80 x 80 mm ni kakšnih težav z rezkanjem. Globino imam 40 um za 35 um FR4. Všeč mi je, da je postopek hiter in imam vezje že narejeno v času, ko komaj očistim ploščico za toner transfer...

Kroko, tvoj software odlično prebavi moje gerberje in drille! Vrhunsko!
Malo moram še razmislit kaj bom dejansko uporabljal za risanje PCB in če se odločim za to varianto, ki jo preizkušam zadnje dni, te kontaktiram za nakup licence!

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 8:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
ssdzkrez
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Jan 2011 15:13
Aktiv.: 2.28
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2012 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni ni všeč PCB-Gcode.ulp ... je pa zelo zanimiv in uporaben program za obdelovanje PCB pred rezkanjem tale http://www.galaad.net/coppercam-eng.html. Iz Eagla izvoziš gerber in drill datoteke, nato pa s CopperCam-om gerberje še dodatno obdelaš, generiraš g-codo, jo skopiraš v Krokotov kontroler in greš na pivo.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.95
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V sprint Layout sem narisal za test vezje in dal v file- export-gerber export...Ne vem kako dam v Krokotov controler.prej sem dal v Krokotov controler pa dobim na zaslon ok pad,vezje pa ne.Samo črta namesto dvojna črta.
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kroko hvala, uspel sem.
Nazaj na vrh
andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2012 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Problem imam.Rad bi vedel kako ga nastavim točno mero 1:1?Ker sem poskusil najprej z pomočjo svinčnika na cnc risal na papir.
Nazaj na vrh
.
Neznanec
Neznanec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2012 11:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.41
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 10:57 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ssdzkrez je napisal/a:
Tudi meni ni všeč PCB-Gcode.ulp ... je pa zelo zanimiv in uporaben program za obdelovanje PCB pred rezkanjem tale http://www.galaad.net/coppercam-eng.html. Iz Eagla izvoziš gerber in drill datoteke, nato pa s CopperCam-om gerberje še dodatno obdelaš, generiraš g-codo, jo skopiraš v Krokotov kontroler in greš na pivo.

Tale res super izgleda, samo je 80€. Je kak podoben cenejši ali zastonj?

Desso
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2011 14:42
Aktiv.: 1.41
Kraj: Polzela

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 3:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je morda tu kdo, ki dela s programom CopperCAM? Rad bi kakšen nasvet, izkušnjo.
Lp, D

Eisenhorn
Član
Član

Pridružen-a: Tor 08 Dec 2009 11:50
Aktiv.: 1.06
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 5:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam CopperCam. Zame edini in najenostavnejši program ki sem ga preizkusil. Ima svoje muhe, ampak se jih da dokaj enostavno zaobiti. Če te zanima kakšna podrobnost pa kar vprašaj. Smile

Lp
Nazaj na vrh
Jaka57
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Aktiv.: 24.56
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 29, 2013 5:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Eisenhorn je napisal/a:
Jaz uporabljam CopperCam........Lp

Katero verzijo uporabljaš?

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni