|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 10:12 pm Naslov sporočila: bldc - izkoristek |
|
|
Malo gledam karakteristike BLDC motorjev, pa mi ni jasno, zakaj ima izkoristek tak kot ga ima, narašča linearno od 0 do cca 70%, potem pa strmo pade (karakteristika je v priponki)
To da izkoristek na koncu strmo pade se mi nekako svita,ker najbrž jedro pride do zasičenja, ampak zakaj pa na začetku tako slabo.
Ni mi tudi povsem jasno kako se te motorje krmili... zakaj nekje piše da ima motor recimo 1000 vrt/V, zakaj na volt, če je pa frekvenca odvisna od tega kako hitro krmilnik preklaplja navitja?
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
bldc.pdf |
Velikost datoteke: |
181.29 KB |
Downloadano: |
31 krat |
_________________ lp, Klemen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.72 Kraj: glej fogl
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 2:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem prebral... se pravi ta podatek o vrtljajih/V predstavlja najvišje možne vrtljaje pri neki napetosti napajanja?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vinkel Član

Pridružen-a: Čet 15 Maj 2008 16:55 Prispevkov: 237 Aktiv.: 1.14 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

|
Objavljeno: Sre Jan 02, 2013 12:34 am Naslov sporočila: |
|
|
Kakšna pa bi bil potem izkoristek motorja, če bi ga napajal s konstantno napetostjo (recimo najvišjo dovoljeno) in mu s krmilnikom spreminjal vrtljaje od 0 do maksimuma. Zakaj proizvajalci motorjev ne prikažejo tudi takega grafa?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni