|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 8:29 pm Naslov sporočila: Win7 premik programov na drug disk |
|
|
Pozdrav
Mojemu SSD disku sem dodal nov klasični disk. Sedaj bi rad, da bi programe raje prenesel na ta disk. Je sploh možnost? Če ne drugače, kako prepričam windowse, da bi programe nalagali na drugi disk? Za večino programov pri instalaciji niti ne vpraša, kje bi jih rad imel  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Dec 28, 2012 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brez nove namestitve ne bo šlo. Pri večini programov lahko izbiraš mesto če daš na zacetku advanced, ali custom installation ali podobno. Kjer ne moreš, pač nimaš kaj. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
snow Član

Pridružen-a: Tor 27 Dec 2005 14:02 Prispevkov: 341 Aktiv.: 1.44 Kraj: Ljubljana || Velenje
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 8:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskusi enostavno skopirati na nov disk in poženi od tam. Mogoče bo delalo.
Meni dosti programov in iger dela tudi po tistem ko sem jih kopiral. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
martinopresnik Član

Pridružen-a: Pet 29 Okt 2010 14:42 Prispevkov: 213 Aktiv.: 1.19 Kraj: Šentrupert nad laškim
|
Objavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi poskusil s tem *KLIK* in potem skopiral nameščene programe (Program Files) v novo mapo.
Tega nisem preizkušal in ne odgovarjam za neprijetne posledice!
snow je napisal/a: |
Poskusi enostavno skopirati na nov disk in poženi od tam. Mogoče bo delalo.
Meni dosti programov in iger dela tudi po tistem ko sem jih kopiral. |
Enostavne aplikacije da, kakšne server aplikacije pa mislim da ne bi delovale. _________________ 1+1=10 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
KernelPanic Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29 Prispevkov: 162 Aktiv.: 1.03 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Lahko bi pa naredil clean reinstall celotnega sistema in nato programe poinstaliral na drugi disk! Pri tem naj se dopomnem, da je dobro tudi lociti Users direktorij (tam, kjer imajo uporabniki ter programi svoje stvari) od sistemskega diska in z par triki tudi to mapo prestavis na drugi disk. Tako da, ob naslednji instalaciji imas operativne podatke (ki se nahajajo v Users direktoriju) nedotaknjene ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mobwap Član

Pridružen-a: Sre 14 Mar 2012 9:42 Prispevkov: 326 Aktiv.: 2.01 Kraj: Doma
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 10:49 am Naslov sporočila: |
|
|
@SimonS poglej na tej strani.
Sem skoraj enak problem po tem postopku rešil. Nekje na polovici članka je win7 postopek.
Za samo določene programe pa lahko uporabiš to orodje. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.66 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Ned Dec 30, 2012 10:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Pred vsem tem početjem pa je treba vedeti da to za seboj potegne bogato počasnejše delovanje! Namreč, govora je o SSD in premikanje sistemskih datotek da navadni disk izniči skoraj vse prednosti ssd diska. Jaz sem npr. Samo swap file premaknil na navadni disk in je zadeva začela brskati po disku sto na uro. Torej, programe, ki se pogosto uporabljajo je treba pustiti na ssd disku, poleg vseh sistemskih nastavitev. Jaz npr.imam samo moje dokumente premaknjene na D.
V tem primeru je boljša rešite izdelava popolne varnostne kopije v rednih intervalih. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni