www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Stereo lupa
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slon
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Okt 2007 18:31
Aktiv.: 0.05
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

če mogoče ponovno obudim temo.
Kakšne so še vaše izkušnje z uporabo stereo mikroskopov za smd-je oziroma kateri tip kdo uporablja za hobi program? Le-tehnika, ebay...?

Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez stereolupe ne bi mogel zlotati mojega prvega smd vezja (VolkD MkII).
Opazujem to sterelupo. Mogoče mi uspe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
RokO
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Nov 2006 11:14
Aktiv.: 0.53
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pred štitimi leti sem si kupil eno z LE-TEHNIKE. Zadnjo sem dal okrog 70 Evrov. Povečava je 20x. Odličen nakup.
Nazaj na vrh
CCC
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Dec 2005 23:16
Aktiv.: 0.50
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 29, 2012 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko sem pri spajkanju za****l STM32f103, sem kupil 1MIZSM30BL. Z njo sem zaspajkal nadaljnjih 10 procesorjev kot za šalo. Ko se v čnem fondu nabere dovolj € dobi še CCD kamero.
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 12:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Lidlu je bil ravno v akciji USB mikroskop (kupil, sprobal - super!).
Sam - če že - cinim pod navadno 5x lupo (pa še to samo kaj res finega, npr. sem in tja kak 0603, 0805 in gre brez problema z "navadnimi" očmi), mikroskop pa uporabljam bolj za preveriti morebitne kratke stike pri raznih stonogah po tem, ko jih zacinim po metodi "zalivanja".

LP, g

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70619.03

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 1:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 2:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

MarE69 je napisal/a:
Največja pomanjkljivost je pomanjkanje manevrskega prostora pod objektivom. Optična os in mehanski nosilec sta preblizu skupaj. Zaradi tega sem vse skupaj namestil na star namizni makro stativ. Sedaj je pa vrhunsko. Edina pomanjkljivost, ki ostaja je sedaj kratka razdalja med ravnino ostrine in objektivom. Optimalno bi bilo kakšnih 20cm, sedaj je cca. 30-50mm.

Pri lupi, ki jo imam trenutno v uporabi, je ta razdalja cca. 100 mm. Pri povečavi 6,3 x. S to povečavo lahko spajkam elemente velikosti 0805. Pa tudi GTL2003 (iz programatorja VolkD MkII) sem brez težav pospajkal. Vsak pin posebej, z 0,5 cinom.

Z "navadnimi" očmi ne morem več zalotati velikosti 0805. Že DIP vezja mi povzročajo težave.

Problem prekratke razdalje med optično osjo in mehanskim nosilcem imam namen rešiti tako, da bo stereolupa visela. Kako ? Tega še ne vem. Najraje dovolj toga lesena konstrukcija.

Še prej bi pa rad naredil osvetlitev. Trenutno si svetim z led svetilkami iz Hoferjev in Lidlov Wink
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:39 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z visenjem v bistvu ne boš rešil problema - namreč, razdalja do delovne površine je fiksna na mikroskopu, torej bi rabil spremeniti goriščno razdaljo. Oziroma nabaviti tak mikroskop, ki ima večjo delovno razdaljo. Z visenjem bi potem rešil kvečjemu problem premajhne površine, kamor položiš ploščico.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.79

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mucek kdaj je bil v akciji - gledam pa ne nejdem. Je šlo za stereo lupo ali mikroskop?
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.02
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 30, 2012 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V četrtek, gre pa za mikroskop. Bom dal kakšno slikco gor ...
Očitno so jih razgrabili, ker ga ni več na web-u, medtem ko ostalo je.

Lp, g

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
Stran 4 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni