www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

JEDEC method

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tesla95
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 10:52
Aktiv.: 3.05
Kraj: Vas ne zanima

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 5:19 pm    Naslov sporočila: icon_funny JEDEC method Odgovori s citatom

Živjo, gledam malo lastnosti diod in razne teste in me zanima kaj v tem besedilu pomeni 8.3mS (ker je S z veliko, me malo zmede, ker drugače mislim, da je sekunda). To sem se odločil vprašati, ker sem videl, da je povsod drugje "s" z malo, tukaj pa z veliko začetnico.

Besedilo:

Peak Forward Surge Current. 8.3mS single half sine-wave superimposed on rated load (JEDEC Method).

Torej gre za nekakšen test vzdržljivosti, ki traja 8.3ms? Ne razumem čisto dobro, sem pa opazil, da se lahko diode uporablja tudi za varovanje (kot varovalke ali kaj?) in je enako naveden čas 8.3ms.

Prosim, če bi mi lahko kdo malo razložil to. Smile

Hvala, lp
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 5:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

S so siemensi, enota za prevodnost G.

1/G = R

1/S = Ohm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GUMY
trgovec

Pridružen-a: Sre 22 Sep 2010 11:03
Aktiv.: 2.71
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 7:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nima to veze s Siemensi. Dioda poleg nazivnega toka, ki lahko teče preko nje stalno, prenese tudi kratkotrajne (neperiodične) tokovne sunke, ki nekajkrat presegajo njen nazivni tok. Da so podatki primerljivi, mora biti navedena oblika in trajanje tokovnega sunka na katerega se nanašajo tehnični podatki. V tvojem primeru gre za eno polperiodo sinusne oblike v trajanju 8,3ms. Če preračunamo od kje pride teh 8,3ms, dobimo da gre za polperiodo 60Hz signala, torej USA omrežne napetosti.
Diode se uporabljajo tudi za varovanje pred prenapetostmi. Ponavadi gre za diode, ki so dovolj hitre in prenesejo velike tokovne sunke. Lahko so namenske diode (npr. supresorske - TVS), ki delujejo kot limiterji (podobno kot zener diode) ali pa se uporabi kakšno Schottkey ali "ultra fast" diodo kot pripenjalnik (clamper).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.14
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2013 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem so se pa v dokumentaciji zmotili in napisali velik s namesto malega.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
tesla95
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Okt 2012 10:52
Aktiv.: 3.05
Kraj: Vas ne zanima

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 04, 2013 5:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala Very Happy
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni