www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Seminar na temo CNC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
kobranka
Član
Član

Pridružen-a: Sob 24 Jul 2010 19:37
Aktiv.: 18.69
Kraj: nekje v zgornjem posočju

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za video in lepo prezentacijo.

@VolkD, med predavanjem ste omenili nekaj malega o vpetju jeklene vrvi kot pogon vendar mi še ni kapnilo kako je bilo to mišljeno? Saj veste kako gre: "Ena skica pove več kot tisoč besed."

Upam, da mi je vžgalo, motor z dolgo jermenico je pritrjen na mizo, konci jeklene vrvi pa na ohišje stroja. Sem se moral spomniti na horizontalno tračno žago, kjer je dvig/spust narejen s pomočjo zajle.

@Kroko, okrog licenc za vašo opremo, ki jo tržite mi ni povsem jasno. Najbrž moram kupiti tako "CNC USB controller license", kot tudi "PIC for CNC USB controller DIY build" ker eno brez drugega ne deluje?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2013 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
skiper
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 09 Jan 2013 19:00
Aktiv.: 0.02
Kraj: Zagorica nad Kamnikom

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2013 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hojla,
Sem čisto frišen tu gor. Škoda, da sem zamudil ta seminar. Upam, da bo še kakšen v bližnji prihodnosti.
Lp vsem
Nazaj na vrh
adakale
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2012 17:24
Aktiv.: 0.02
Kraj: Kočevje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 12, 2013 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hi

Žal nisi edini, upam da mi bo potegnlo kej iz filma.
Nazaj na vrh
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 1:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No, da malce poročam glede kitajskega motorja: v petek sem paket dobil po ekspresno hitro dostavi (v parih dneh iz UK). Resda sem za "kupce izven UK, ZDA, australia" moral doplačati 37 dolarjev za hitro dostavo, ampak glede na hitrost se je splačalo...Menda je cena poštnine navedena za vmesne ciljne države. Se nisem hotel pregovarjati za teh nekaj evrov...
V glavnem, zadeva je res ultra tiha. Zaenkrat deluje res super, celo bolje od "demo" posnetkov na youtube, saj se na vseh sliši piskanje frekvenčnika, dejstvo pa je da ga je treba malce nastaviti, potem pa tudi to izgine. Tovarniške nastavitve so v glavnem nastavljene, vse pa le ne. Je dobro prebrati navodila in malce popraviti, predvsem dvigniti nosilno frekvenco, ki je serijsko 1kHz, kar povzroči nadležen pisk.
V primerjavo naj služi TALE VIDEO , kjer je novi kitajc na max. obratih (24000), stari suhner pa tudi. Resda jih ima slednji 30000, jaz ga na teh skrajnih obratih nisem nikoli uporabljal. Pri manjših je kar tišji, a vseeno nadležen po nekaj urah sedenja zraven. Protihrupne slušalke postanejo tvoje prijateljice...
Sedaj imam pa drug problem: sesalec tuli kot zver, ko ga vklopim Dancing Brick wall
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toplakd
Član
Član

Pridružen-a: Pon 12 Jul 2010 23:12
Aktiv.: 3.25
Kraj: Benedikt

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Napisal bi prodajalcu da ga boš prijavil na ebay zaradi zavajajoče poštnine.
Tudi meni so hoteli obakrat doračunati določen znesek. Ampak tako to ne gre.

Pa je prišlo prav tako v 5 dneh. Enkrat iz HK, drugič iz UK.

LP, Dejan

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 1:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, saj vem. Pa se mi ni dalo pregovarjati in kregati. Sem mu že hotel napisati nazaj da ima javno objavljeno, kakšna je cena za SLO... Sicer je prvič hotel 47 dolarjev, ko sem mu odpisal zakaj to, je spustil na 37, pa sem si rekel: naj bo. Itak je zadeva poceni in v poštnini je definitivno en del cene artikla. Ko sem ga včeraj naknadno vprašal nekaj glede nastavitev mi je zelo hitro odgovoril in celo poslal linke do navodil in dveh filmov glede montaže, tako da upam, da če bo kaj narobe da ne bo težav.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
toplakd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Saj men je tudi hitro odgovarjal ko sem ga spraševal določene stvari. Ko je pa crknil display
pa ga ni bilo več mogoče dobiti.

Sedaj imam ELTE 0,75 kw, moči za moje potrebe več kot dovolj, je pa kar glasnejši od
zračno hlajenega kitajca ter vodno hlajenega kitajca. Ampak dobro, ko začneš rezkat
aluminij, je samo rezkanje glasnejše Smile

LP, Dejan

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, aluminij je kar glasen d'oh!
No, ta, kjer sem jaz kupoval (tool-zoom) je na ebaju že od l.2008 in ima 99.6%, tako da upam da ne bo poniknil, če se kaj zgodi...
Saj bi tudi sam nabavil 0.8 kW, pa je bil celo malce dražji od tega. Resda je težji, ampak ni sile. Jaz bom itak delal občasno, ne vsak dan, tako da bi moral delati...
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam da si omisliš zunanje stikalo za vklop/izkop, ter potenciometer za nastavljanje frekvence.
Tista plastika na tipkah po določenem času popusti in potem imaš luknje na tipkovnici Smile

Jaz sem kupil pri dveh različnih, pa je pri obeh bil isti paypal naslov. Od Lovehappyshopping...
Pa nisem kupil pri Lovehapp... prodajalcu, En prodajalec, več ebay accountov. Pri paypalu
pa je to prepovedano in te lahko skenslajo če ugotovijo. Tam imaš lahko samo 2 računa.
Personal/premier in pa Business.

LP, Dejan

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, potenciometer sem si že naredil, tipke pa še sledijo, ker imam itak namen zadevo zvezati tudi na kontroler, da se bo zadeva sama vklopila ob startu in sama izklopila ob končanem programu. Te tipke so mi znane, ja. Da bi pa s tipkami nastavljal hitrost s frekvenco pa umreš...doma sem imel ravno tak multiturn potenciometer in deluje kot pesmica...
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kontaktiraj še slovaka da ti zamenja trapezne matice, ker te imajo daleč preveč lufta.

LP

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi to še nameravam, ja. Sicer sem ugotovil da sem imel malo zračnosti na sami vijačnici, ker je bila matica na koncu malce premalo privita pa je cela vijačnica skakala levo-desno, ampak tudi zdaj imam še vedno 0.1mm zračnosti, kar še ne bi bil tak kriminal in morda bi celo mislil da je to normalno za ta sistem, a po drugi strani imam v Y in Z NULA zračnosti, kar pomeni da je nekaj narobe z maticami.
Še nekaj me zanima - ko se zdeva premika, včasih vodila prav nadležno cvilijo - brnijo. Ne glede ali so vodila suha, namazana... ne vem več, kaj narediti razen misliti da je to normalno za drsni sistem...
Nazaj na vrh
toplakd
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš zdaj 0,1mm prej pa 9,8mm je pa velika razlika. Če ne režeš nekih hudih kosov
potem ta zračnost sploh ni problematična (0.1).

lp

protoncek
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 14, 2013 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neee, saj zračnost me zdaj ne skrbi več. Zdaj ko je motor tih mi gre bolj na jetra to brnenje vodil. Ampak se bojim da bo to nehalo samo ko zamenjam vodila z "zakonsko dovoljenimi" Dancing Bom ob priliki posnel in objavil, kako brnijo vodila..
EDIT: v ZS se je pojavila napaka: zračnosti ni 9.8 ampak 0.8 mm...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Oprema, stroji in orodja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 18, 19, 20  Naslednja
Stran 19 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni