|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rojce Neznanec

Pridružen-a: Pon 27 Jul 2009 12:38 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.04
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 1:18 pm Naslov sporočila: Pomivalni stroj Candy A9001 |
|
|
Pozdravljeni
Imam težave z pomivalnim strojem Candy A9001. Pomivalc je nekaj časa imel probleme samo z nekaterimi programi in se je med delovanjam ustavljal, sedaj je pa je isto na vseh programih.
Ko izberem program začne najprej z črpanjem vode in se ustavi in stoji.
Ko ročno premikam programator naprej vzame vodo,..., segreje vodo, ..., jo izprazni, ko pride do konca programa tudi brenčač zapiska da je konec.
Sumim da je programator fuč?
Prosim za pomoč!
Lp
Elvis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zok Član

Pridružen-a: Pet 02 Jan 2009 23:59 Prispevkov: 1115 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ponikva
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 2:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
sicer ni a9001, ampak nek drugi candy pomivalni stroj z elektronskim programatorjem; narejen je na bazi PIC-a, in ima breztransformatorski napajalnik. Ker se je napetost na kontrolni diodi vcasih sesedla, ob cemer se je delovanje ustavljalo, vcasih se celo popolnoma resetiral in zacel od zacetka, sem mu menjal 4 kondenzatorje v napajalniku (na istem PCB-ju); dva sta 275-voltna, dva pa elektrolita. Od takrat naprej deluje tip top.
Sestrina tasca je presrecna.
Si ga ze kaj odpiral? imas kako sliko? malo sem iskal po netu, in niti slike celega stroja ne najdem, kaj sele drobovja, da bi videl kako je sploh narejen...
p.s.: nasel objavo TUKAJ:
zok je napisal/a: |
sestrina tasca me je prejsnji teden poklicala "na pivo". Tema pogovora - pomivalni stroj nakljucno prekinja sredi delovanja.
Na pogled vse ok, zmotilo me je le to, da je lucka na prednji plosci malo "pocepnila" preden je preklinil svoje delovanje in se nazaj zagnal - vcasih celo od zacetka programa.
Vceraj sem kupil eno cunga lunga spajkalno postajo, pa sem ji dal strel (I gave her a shot ) pri tem pomivalcu. Programator je obicajen PIC z nekaj izhodnimi tiristorji (triaki? ne vem ), enim relejem in preklopnikom za izbiro programa. Simpl ko pasulj. Napaja se preko breztransformatorskega napajalnika - tukaj mi je kliknilo na tisti "pocep" kontrolne lucke: menjam 4 kondenzatorje (1 uF 275 V, 0,33 uF 275V, 100 uF 35 V ELKO in 100 uF 6,3 V ELKO) - works like a charm.
Serviser bi verjetno samo zamenjal tisto cudo tehnologije od programatorja.
Teta zadovoljna, jaz pa tudi.  |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rojce Neznanec

|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 1:50 am Naslov sporočila: Pozdravljeni |
|
|
Prilagam še slike programatorja in čelne plošče.
Bom preveril še hidrostat.
Lp
Elvis
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
a9001.doc |
Velikost datoteke: |
563 KB |
Downloadano: |
17 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rojce Neznanec

|
Objavljeno: Pon Jan 14, 2013 3:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Hidrostat je dober, novi programator je 120 €, zame predrag in sem kupil nov pomivalni stroj.
Starega prodam za rezervne dele.
LP
Elvis
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni