|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
trol Član

Pridružen-a: Tor 29 Nov 2011 23:07 Prispevkov: 13 Aktiv.: 0.08
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 10:50 pm Naslov sporočila: GPS sledenje |
|
|
Serbus!
Zanima me, kako deluje GPS
Drugače rečeno, je možno izvesti napravo, ki bi delovala preko GPS
In sicer, če dam nekomu v recimo žep GPS modul, je možno, da mi ta modul pošilja koordinate na moj PC, da dejansko jas gledam, oz. sledim temu modelu na zemljevidu, da vem kje se trenutno nahaja.
Lahko ta zadeva deluje na čem drugem, ne preko GPS, omejen je na krog dometa recimo 5km in zelo majhna napravica, gledal sem, da so GPS moduli zelo mali predvidevam, da so tudi glede napajanja skromni, da ni naprava velika 1 kubični cm, al napajanje 30 kubičnih cm, štekaš?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sraka Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52 Prispevkov: 481 Aktiv.: 2.38 Kraj: PMAVs
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 11:02 pm Naslov sporočila: Re: GPS sledenje |
|
|
buconova@gmail.com je napisal/a: |
Serbus! |
Ne vem kaj pomeni, ampak za vsak slučaj : Tudi tebi !
Zanima me, kako deluje GPS |
S pomočjo satelitov, ki morajo biti v vidni razdalji. V prostorih, tunelih in podobnem stvar ne deluje.
Drugače rečeno, je možno izvesti napravo, ki bi delovala preko GPS |
Mnogo naprav vsebuje tudi GPS. Torej je možno.
In sicer, če dam nekomu v recimo žep GPS modul, je možno, da mi ta modul pošilja koordinate na moj PC, da dejansko jas gledam, oz. sledim temu modelu na zemljevidu, da vem kje se trenutno nahaja. |
Ne ni možno. Za kaj takega rabiš še oddajnik, ki podatke z GPS-ja pošilja in sprejemnik, ki jih sprejema, ter "modem" ki jih pretvori v obliko, ki ustreza PC-ju.
Lahko ta zadeva deluje na čem drugem, ne preko GPS, omejen je na krog dometa recimo 5km in zelo majhna napravica, gledal sem, da so GPS moduli zelo mali predvidevam, da so tudi glede napajanja skromni, da ni naprava velika 1 kubični cm, al napajanje 30 kubičnih cm, štekaš?  |
Štekaš naprave pa ne poznam, sploh pa ne take v kubičnih cm. _________________ Danes je težko biti budala, konkurenca je velika, pa še dokazovati se moraš večkrat na dan.
Sem ogledalo: Nisem kriv, če v meni vidite nekaj kar vam ni všeč. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 11:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čarobni besedi: gps tracker
Še ena, manj čarobna: google
Lp, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Tor Jan 08, 2013 11:29 pm Naslov sporočila: Re: GPS sledenje |
|
|
Zanima me, kako deluje GPS |
Google je tvoj prijatelj.
Drugače rečeno, je možno izvesti napravo, ki bi delovala preko GPS |
Da bo uporabljala GPS ja, kako naj bi pa delala preko GPSa mi pa ni čisto jasno?
In sicer, če dam nekomu v recimo žep GPS modul, je možno, da mi ta modul pošilja koordinate na moj PC, da dejansko jas gledam, oz. sledim temu modelu na zemljevidu, da vem kje se trenutno nahaja. |
Podobna vprašanja si postavljal, v temi "Sledenje kar tako" in si dobil kar nekaj odgovorov.
Drugače pa, seveda, ne samo na PCju, tudi na dlančniku in tablici gre, brez vsakih problemov.
Ja, štekam, seveda je možno, sicer ne v Butalah, da ta naprava dela še na čem drugem. _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
RGorazd Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57 Prispevkov: 1714 Aktiv.: 7.23 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Sre Jan 09, 2013 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
To, kar ti iščeš zna vsak telefon. Za androida bi verjetno dobil tudi že kako tako aplikacijo, ki bi ti preko GPRS pošiljala lokacijo.
Kaj takega naprimer:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gizmoquip.smstracker
Ampak pazi, to vrstno početje ni v skladu z veljavnimi predpisi o prostem gibanju. To pomeni, da če te dobijo, ti bodo omejili gibanje na nekaj kubičnih metrov. Štekaš?
LP G _________________ .
._. _ _ ._. _.__. _|
[ (_](_)[ (_] /_(_]
._| |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni