|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
HudPire Član

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 0:32 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.16 Kraj: Kranj, Ljubljana, San Francisco
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 11:26 am Naslov sporočila: Pomoč pri kodi za povezavo Arduino Micro in digipot |
|
|
Pozdravljeni,
vezje mi deluje preko Arduino Uno in bi žele sedaj, da mi tudi deluje na Arduinu Micro. Ima pa Arduino micro možnost povezave samo preko ICSP.
Teževa nastane, ker neznam v kodi definirati SS pina oz celo SPI povezave. Če ima kdo kašen primer, ki bi mi pomagal povezati digitalni potenciometer in Arduino Micro bi bil zelo hvaležen.
LpM
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HudPire Član

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 0:32 Prispevkov: 24 Aktiv.: 0.16 Kraj: Kranj, Ljubljana, San Francisco
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 11:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj moja koda zgleda takole:
Koda: |
#include "SPI.h" // necessary library
#include <MeetAndroid.h>
MeetAndroid meetAndroid;
int ss=10; // using digital pin 10 for SPI slave select
void setup()
{
Serial.begin(9600);
meetAndroid.registerFunction(motor, 'o');
pinMode(ss, OUTPUT); // we use this for SS pin
SPI.begin(); // wake up the SPI bus.
SPI.setBitOrder(MSBFIRST);
// our MCP4162 requires data to be sent MSB (most significant byte) first
}
void setValue(int value)
{
digitalWrite(ss, LOW);
SPI.transfer(0); // send command byte
SPI.transfer(value); // send value (0~255)
digitalWrite(ss, HIGH);
}
void loop()
{
meetAndroid.receive();
}
void motor(byte flag, byte numOfValues)
{
setValue(meetAndroid.getInt());
}
|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HudPire Član

|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 1:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hocem narediti kontrolo digitalnega potenciometra preko telefona, da bom krmilil motor. Na vezju Arduino uno mi deluje, ker ima dolocene kontakte za SPI povezavo, ki so 11, 12 in 13 pin za ss pa lahko poljubno dolocis ponavadi je 10. Pri vezju micro pa nemores resiti povezave na teh pinih ampak moras resiti preko pinov MOSI, SCK, MISO in SS. Povezavo sem ze pravilno izvedel sedaj moram samo se v kodi definirati pin SS, kar pa neznam in zato sem se obrnil na vas. Pri kodi, ki sem jo prilozil imam SS definiran na 10 pinu sedaj pa samo rabim definirat ss pin na Arduinoto micro in bo delovalo.
LpM
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5819 Aktiv.: 24.56 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, ampak zagotovo ste v Butalah navajeni, da dobite vse na pladnju brez vsakršnega truda, kanede?
- na Arduino Uno imaš pine 16, 17, 18 (v Arduino okolju so ti označeni kot D11, D12, D13 in so prav tako MOSI, MISO, SCK, to se pravi, da je SPI rešen preko istih pinov (MOSI,MISO,SCK) kot na Arduino Micro, le da so na slednjem to drugi fizični pini.
- SS pin lahko definiraš po svojih željah, tako na Uno, Micro in ostalih Arduinotih, torej mu lahko določiš D pin po svojih željah oz. možnostih Arduina in ti si priredil SS pinu pin 10, ki ga pa Micro nima definiranega kot D10 ampak je to nek drugi pin!
- vse kar potrebuješ, ti ata Google pove samo pravilno ga vprašaj,
- Arduinova domača stran pa ima poleg foruma veliko podstrani kjer je vse to krasno razloženo in poleg tega, da boš našel rešitev za tvoje vprašnje (ni zapleteno), se boš še kaj naučil.
Če bi samo električno shemo Arduina Mico pogledal in oznake pinov v levem zgornjem kotu, bi morale biti stvari popolnoma jasne.
Bistvo vsega pa je
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HudPire Član

|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nevem zakaj vsakogar motijo te Butale.
Drugače pa g. Jaka hvala za pomoč, žal nisem toliko vešč z branjem načrtov in navodil, že dva dni se mučim s tem in mi pač ni jasno, mogoče rabim malo več časa, da kaj dojamem žal. Za ata googla pa vem ampak ga žal tudi neznam pravilno vprašat sem ga kar dostikrat ampak manj uspešno. In tudi mi ni jasno kaj naj naredim pač v Butalah nismo brez razloga.
LpM
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 6:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če ne zaradi drugega, ker tista rdeča barva tolče v oči!
Seveda pa, če se sramuješ svojega kraja ali, če te daje paranoja, potem pa ostani v Butalah .
Nisi vešč v branju načrtov in navodil in ti bi programiral .
Kakorkoli, na tej tej strani nekje proti dnu, je povezava na stran, kjer je razložena preslikava pinov iz Micra (enak je Leonardo, razlika je samo v ploščici) na klasičen Arduino.
Če bi Googla vprašal "Arduino micro pin mapping" je zadetkov toliko, da, če misliš vse prebrati, ti ne bo dolgčas kar nekaj časa.
Tudi zato, kako Googla vprašat, obstajajo navodila, samo prebrati jih je treba.
_________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni