|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Pet Jan 25, 2013 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
sars je napisal/a: |
@red_mamba je že kaj novega? Jaz sem moral danes na pošto po paket in sem dobil neko ceneno zapestnico. Tako, da sem zdaj sprožil postopke na ebayu. |
zaenkrat se nic  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blond Član

Pridružen-a: Tor 25 Dec 2012 14:16 Prispevkov: 54 Aktiv.: 0.35 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 5:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mojstri pozdravljeni.
Odločil sem se da postavim majhen mediacenter na touch monitorju, ki bo montiran v steni.
Namen je poslušanju glasbe, CD/DVD, internetni brskalnik, internetni radio, mogoče kakšna pasica z vremenskimi informacijami
Ali je Rasperberry Pi primeren za takšno zadevo ??
Ali ste uporabljali katerega od mediacentrov za RasperberryPi?
Druga varianta pa je, da postavim eno WIN mašino .... ampak mi je prevelika.
Kakšni so vaši predlogi, izkušnje ??
LP
Blond |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dragoon Član

Pridružen-a: Čet 03 Maj 2007 21:51 Prispevkov: 452 Aktiv.: 2.04 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 6:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
sam imam z malino narejen NAS. Torrent box, SMB za gledanje filmov in šeranje file-ov, f*p za videonadzor preko IP kamer, DLNA za musko na IP radio, pa še nekaj malenkosti.
Ko sem vse skupaj nastavil in začel resno uporabljat, se je zadeva izkazala za prepočasno že za enega uporabnika. Film naprimer zašteka vsakič ko IP kamera zajame in pošlje file na f*p. Pa procesor ni nikoli obremenjen več kot par procentov - omejitev je v internem usb vodilu.
ko bo na zalogi naročim tole:https://www.miniand.com/products/Cubieboard%20Developer%20Board _________________ LP, Mitja |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimiva zadeva. Kakšna šansa, da se ti pridružim ob nakupu?  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiByte Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01 Prispevkov: 312 Aktiv.: 1.79 Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Blond je napisal/a: |
Mojstri pozdravljeni.
Odločil sem se da postavim majhen mediacenter na touch monitorju, ki bo montiran v steni.
Namen je poslušanju glasbe, CD/DVD, internetni brskalnik, internetni radio, mogoče kakšna pasica z vremenskimi informacijami
Ali je Rasperberry Pi primeren za takšno zadevo ??
Ali ste uporabljali katerega od mediacentrov za RasperberryPi?
Druga varianta pa je, da postavim eno WIN mašino .... ampak mi je prevelika.
Kakšni so vaši predlogi, izkušnje ??
LP
Blond |
Zakaj pa ne bi vzel Intel NUC? Mislim da ne boš zadovoljen z RPi-jem. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blond Član

|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 8:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
absolutno predrag hec
za MP3 in DVD poganjat ter brskat po spletu pa tudi premočen
nobene potrebe po tem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiByte Član

Pridružen-a: Pet 18 Mar 2011 17:01 Prispevkov: 312 Aktiv.: 1.79 Kraj: Sv. Trojica v Slov. g.
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 9:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa kakšna miniITX varjanta? Tudi preveliko?
RPi za glasbo in filme bi še šlo za splet pa trenutno še ne gre, vsaj tako kot bi si to želel, poleg tega pa se večkrat pojavijo težave s koruptanjem SD kartice.
P.S. Če že raje vzam kakšen Android ključek. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Blond Član

|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 11:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
samo razmišljam ....
pred cca letom dni sem delal mašino, ki ni imela diska ampak USB ključek in ali SD kartico.
Načeloma to dela .... ampak ne dolgo.
Kar hitro sem opustil misel na to in montiral klasičen HDD noter.
ker si pač omenil koruptane SD kartice
SSD diski so še predragi, bomo vidli kaj se bo zgodilo spomladi
drugo pa menda razen moči procesorja nimam pomislekov |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
red_mamba Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56 Prispevkov: 1486 Aktiv.: 6.25 Kraj: Yogyakarta
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo zadeva je dobila zakljucek na moji strani.
Od tipa dobil zapestnico. Potem sem se moral z PayPal-om skregat ker imajo politiko da moras na svoje stroske vrniti izdelek prodajalcu z stevilko sledenja da ti vrnejo denar. No sem jim lepo napisal, da ne mislim 8£ placat za sledenje paketa na Kitajsko zato da mi bojo 8£ vrnili in zacinil z "Thanks for nothing!".
Pravkar dobil mail da so mi ugodili in vrnili 16$.
Se je pravica na svetu  _________________ Bad things happen to good people all the time for no reason!
Blog |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sars Član

Pridružen-a: Tor 05 Jan 2010 20:40 Prispevkov: 671 Aktiv.: 3.56 Kraj: Vransko
|
Objavljeno: Sre Feb 20, 2013 4:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem dobil samo zapestnico. Pa sem na stvar rešil preko ebay-a. Enostavno sem tam obklukal, da nisem dobil naročenega, v opisu sem pa napisa, da sem dobil neko ceneno zapestnico in da se mi prodajalec ne javi na e-mail. Naslednji dan sem imel denar nakazan nazaj, ker je prodajalec njih baje kontaktiral naj se sami odločijo. Sem pa prej vse fotografiral, če bi bilo treba kakšne slike poslati. Itak se že po velikosti vrečke vidi, da v njej ne more biti takšen izdelek, kot je v opisu. Na paypal pa nisem nič dispute odpiral. _________________ Ko misliš, da nimaš sreče v življenju, pomisli na voznike Renaultov.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni