|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.82 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Ned Jan 27, 2013 10:34 pm Naslov sporočila: RF daljinska komanda |
|
|
Pozdravljeni,
Imam eno pokvarjeno daljinsko komando za 12VDC baterijsko napajanje.
Sedaj gledam, je odletel en tranzistor v antenskem ojačevalniku S9013 z Ic 500mA.
Drugega C945 Ic 150mA sem vzel ven, ker ga bom tudi zamenjal.
Na sliki sem zrisal vezavo tranzistorjev in emitorske upore ter bazne.
Zdaj glede na datasheete obeh tranzistorjev so original upori nekam premajhni glede na kolektorski tok. Za S9013 bi moral biti vsaj 27R, za C945 pa 100R glede na dovodno napetost 12VDC, ki pa je lahko tudi večja -> 13V. Na baze tranzistorjev prihaja iz čipa signal, ki je napajan s 5V regulatorjem.
Je moj sum pravilen ali tiste tuljave toliko omejijo tokovne špice, ko sta tranzistorja v delovanju? Frekvenca signala bi naj bila 27MHz.
Meni se vseeno zdi vse skupaj nekam na maksimum zgrajeno. Bo signal daljinca kaj slabši, če zamenjam omenjene upore z večjimi, da ne bo prišlo zaradi večje napetosti do ponovnega uničenja?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
573.97 KB |
Pogledana: |
4 krat |

|
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 11 dni