www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kontroler + motoček za slider

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Gapiii
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 09 Nov 2012 0:35
Aktiv.: 0.01
Kraj: Kamnik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2013 6:23 pm    Naslov sporočila:  Kontroler + motoček za slider Odgovori s citatom

Lep pozdrav.

Rabim vašo pomoč saj sem naletel na oviro, ki ji nisem kos Smile

Naredil sem svoj slider za snemanje in zraven tudi naredil servo motoček, ki se vrti v neskončnost in pa kontroler, s katerim sem upočasnil motoček, da se je vrtel kolikor se da počasi.

Takole nekako zadeva izgleda.

http://www.youtube.com/watch?v=Z_q3_Yn5Za4

In še en primer, ko sem isti motorček in kontroler imel na drugačnem sliderju.

http://www.youtube.com/watch?v=B-z6REWFSU0

Sedaj pa je problem, ker enostavno ta servo motoček ko je na prepočasi ne zmore vrtenja in se vmes kar ustavi oz. zablokira. Problem pa je tudi, da se mi je ta kontroler skuril.

Kater moroček naj uporabim in kako naj naredim kontroler, da bo zadeva zanesljiva? In da ob zelo počasnem gibanju zadeva ne bo cukala, tako kot se je to dogajalo pri servo motorčku?

Hvala. Če je kdo pripravljen zadevo izdelati tako kot se zagre, sem pripravljen plačati za usluge!

Hvala, Gašper
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
hamm
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2012 21:47
Aktiv.: 1.46
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2013 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem delal nekaj podobnega. Sem pa uporabil koračni motor, ker se mi je zdel bolj primeren, sploh ker omogoča veliko ponovljivost in natančnost. Predvsem za time-lapse ga uporabljam.

klik

To je prva različica, se bom pa lotil nove izdelave. Pri tej sem vse skonstruiral z aluminija in inoxa, sedaj pa bom pač vodilo kupil (nekje 100€ pride) in to je to. Pa na tem posnetku še niso vidni linearni ležaji, ki sem jih kasneje vgradil.

Je pa to kar "ornk" projekt, če hočeš narediti tako kot se za gre. Na internetu je tudi ogromno virov glede same izdelave, lahko pa ti seveda pomagam, če želiš.

lp

EDIT: Sem pozabil omeniti, za mikrokontroler sem uporabil arduino, sedaj se pa počasi selim na texas instruments. Ampak res počasi Mr. Green
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni