www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Laboratorijski usmernik Voltcraft DPS-2010 PFC PROBLEM

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tomskk
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 9:05
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 08, 2006 2:41 pm    Naslov sporočila:  Laboratorijski usmernik Voltcraft DPS-2010 PFC PROBLEM Odgovori s citatom

Pred letom sem kupil laboratorijski usmernik Voltcraft model DPS-2010 PFC. Usmernik je digitalni in gre od 0-20V ter od 0-10A.

Kar nekaj časa je zadeva delovala brezhibno, sedaj se mi pa dogaja, da mi nobena funkcija več ne dela. Ko zadevo prižgem se še vse da nastavljati, ko pa nekaj časa deluje, tudi brez bremena, pa zašteka.

Ima kdo slučajno takšen usmernik, oziroma ve kaj bi bilo lahko narobe, oziroma če bi ga kdo od uporabnikov tu znal popraviti?

513020.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  13.51 KB
 Pogledana:  4509 krat

513020.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.68
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 08, 2006 2:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno se nekaj v notranjosti segreva ali pregreva. Če si upaš, ga odpri in previdno poglej kje se greje ali imajo komponente spremenjeno barvo.

Jur
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.99
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 08, 2006 9:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imel sem to čudo od napajalnika. no stvar je delovala, dokler nisem nanj priključil radijske postaje.

Ko sem šel z radijsko postajo na oddajo, pa je prenehala delovati radijska postaja in napajalnik. Napajalnik ni zaščiten pred vplivi močnejših radijskih postaj. To pa je pri takem izdelki nedopustno.

Če stvari ne boš mogel usposobiti, ne bo prav hude škode.

tomskk
Član
Član

Pridružen-a: Čet 27 Okt 2005 9:05
Aktiv.: 0.46

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 09, 2006 6:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri Conradu zadeva stane 58 tisočakov, tako da mi je žal da bi jo moral stran vreč.

Nekdo mi je rekel, da na sejmu elektronike v Pordenone-ju ta zadeva stane 50 EUR, pa ne vem če bi mu verjel al ne???
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.60
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 09, 2006 8:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da omenjaš Conrad, je vse mogoče... Very Happy
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jur
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45
Aktiv.: 21.68
Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 09, 2006 9:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, te conradove oziroma voltcraftove naprave niso za resno uporabo. Made in China, sestavljajo otroci. Kvaliteta je primerljiva z vrtalnimi stroji in podobno opremo za nekaj tisoč sit iz bau* trgovin. Z razliko, da je pri conradu cena visoka.

Take škatle načeloma lahko tudi delujejo. Dokler jih ne uporabiš zares, ali pa pomeriš, kaj dajo ven.

Citiram:
Nekdo mi je rekel, da na sejmu elektronike v Pordenone-ju ta zadeva stane 50 EUR, pa ne vem če bi mu verjel al ne???
To je seveda pretiravanje. Cena ni 50 EUR ampak skoraj 60. Kvaliteta pa seveda ustreza ceni.

V prilogi je slika elektrošokov, kot jih daje conradov (drag kot prasica) napajalnik ob izklopu na 5 V izhodu. Slika kaže oscilacijo, ki gre od negativne napetosti (-0.9 V) do več kot dvojne (11.6 V). Impulz je kratek, vendar je dovolj, da kuri opremo.

Jur

izklop.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  109.48 KB
 Pogledana:  20 krat

izklop.JPG

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 501 dni