|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
skustran2 Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2009 20:35 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: Novo mesto
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lado Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22 Prispevkov: 1004 Aktiv.: 4.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Ned Feb 03, 2013 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri quart-kristale oz če niha oscilator procesorja...
Se mi je že zgodilo da je šel kristal-simptomi pa podobni
lp
lado
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
skustran2 Član

Pridružen-a: Sre 18 Feb 2009 20:35 Prispevkov: 15 Aktiv.: 0.08 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pon Feb 04, 2013 1:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Še nekaj slik za lažjo predstavo, kako zadeva izgleda.
Sem pogledal za kristal, zadeva ima v celotnem vezju samo en quartz in tega ima v ploščici, ki je vgrajena v kovinsko ohišje.
O tej zadevi sem spraševal tudi strica googla-a, pa mi ne ve kaj dosoti povedat, 2 slike mi ponudi in nič več. Tako, da je kakerršna koli tehnična dokumentacija močno zaželjena.
lp
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
949.77 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
|
694.93 KB |
8 krat |

|
|
871.75 KB |
12 krat |

|
|
699.45 KB |
13 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zahac Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2010 14:32 Prispevkov: 134 Aktiv.: 0.72 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Feb 05, 2013 8:20 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi prosil v Gorenju servis za načrt !
Glede na to, da je zadeva že precej stara mislim, da ne bi deleli težav. Vprašanje je , če ni tisti, ki je to popravljal že v penziji.
Sicer pa bi to kazalo bolj na napako v napajanju, kot cpu.
LP AZ
_________________ Vsem želim lep dan ! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n2312 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Jul 2013 11:44 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Avg 23, 2013 3:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo! Sem novinec na tem forumu,zato sem malo pozen z odgovorom.
Če pa tunerja še nisi popravil, preglej diodni mostiček na napajalniku. Na kortingih je to klasična napaka(mostiček delno crkne-usmerja le polvalno).Kortingove naprave namreč zbiram in jih kar dobro poznam. Za omenjeno zadevo pa boš kakšen načrt ali servisni priročnik težko dobil. če pa boš obupal in kdaj razmišljal o prodaji tunerja ga z veseljem (delujočega ali nedelujočega) odkupim.
LP Samo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s54jp Član

Pridružen-a: Pet 21 Nov 2008 16:57 Prispevkov: 865 Aktiv.: 4.29 Kraj: Ljutomer
|
Objavljeno: Pet Avg 23, 2013 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
n2312 je napisal/a: |
Kortingove naprave namreč zbiram in jih kar dobro poznam. Za omenjeno zadevo pa boš kakšen načrt ali servisni priročnik težko dobil.
LP Samo |
Da Kotringove naprave dobro poznaš bi verjel (ker si izrazil željo da bi jo odkupil).
Za omenjeno zadevo se sigurno da dobiti servisno dokumentacijo, T-100 in T103 imajo praktički isto elektroniko samo se razlikujejo malo od zunaj po ohišju.
To kaj vidiš na slikah imam delujoče, servisno dokumentacijo (montažne in električne sheme ter opis) kot nekaj rezervnih delov.
Celo original omarico Korting z gramofonom na stroboskop in glava Shure M95 G-LM na vrhu v kateri so vse komponente vgrajene v stolp.
Popravi si kraj bivanja da ne bo na tem forumu toliko "Butaalcev". Avtor tega naslova "skustran2" pa od maja ni bil na tem forumu, ali je že popravil tjuner ali pa ga je že prodal.
Možno je tudi da ga je "recikliral".
|
101.61 KB |
9 krat |

|
|
97.64 KB |
7 krat |

|
A-100 ima še skalo, in prikaz frekvence. A-103 ima namesto tega gumbe za spomin kanalov. |
|
150.85 KB |
23 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
n2312 Neznanec

Pridružen-a: Tor 16 Jul 2013 11:44 Prispevkov: 2 Aktiv.: 0.01 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Avg 24, 2013 1:50 pm Naslov sporočila: Körting ST-103 |
|
|
Pozdrav
Tudi sam si imam praktično večino naprav in dokumentecije za serije 100,102,220 in njihove glasbene centre. Omenjeni tuner pa je zadnji model izdelan tik pred stečajem Körtinga in je precej redka zadeva. Tudi dokumentacijo zanj bi najlažje našel v kakšnem pozabljenem Gorenjevem arhivu.
Se pa ST-103 precej razlikuje od ostalih.Prikazovalnik je alfanumerični (ne več
7-segmentni ), mikroprocesorsko krmiljen in sposoben prepoznave iste radijske postaje na različnih frekvencah ter izbire najkakovostnejše po sprejemu. (Imel je torej nekakšen preprosti predhonik sistema RDS in bil kot proizvajalec pri temu med prvimi. Omogočal je pa je tudi sprejem samo na FM področju.
Lep pozdrav Samo[/quote]
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bbf Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 14:34 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.40 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni