|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
damo Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 13:45 Prispevkov: 2008 Aktiv.: 8.46 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 1:54 pm Naslov sporočila: Python - fancy indikatorji itd. |
|
|
Razmišljam, da bi se malce poglobil v Python. Sicer mi kače niso pri srcu, ampak tu se mi dopade, da bi lahko potem napisal kak enostaven programček za RaspPi ali Android (tablica, telefon...), predvsem v smislu zajema in prikaza podatkov preko usb ali IO pinov.
Zanima me predvsem virtualna instrumentacija - torej kak prikaz kot npr. Labview. Iščem kakšne lepe digitalne in analogne indikatorje, rabil bi tudi "multiturn" indikator z dvema kazalcema (isti princip kot ura). Najraje kak free widget ali pa za kako manjšo ceno. Te widgete sem že iskal po googlu, pa nisem našel, kar iščem...
Se je kdo poglabljal v pitona? Bi bilo bolje kaj drugega? _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Phantom Član

Pridružen-a: Pon 21 Jan 2013 13:23 Prispevkov: 19 Aktiv.: 0.13 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Feb 02, 2013 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Verjetno bo precej odvisno od izbranega orodja za grafični vmesnik. Jih je kar nekaj na voljo, jaz sem nekaj malega uporabljal privzetega (tkinter), ampak se s kakšnimi kompleksnejšimi oblikami kot so grafikoni itd. nisem ukvarjal.
Tule so nekateri na hitro opisani: http://www.awaretek.com/toolkits.html
Šele na podlagi izbranega grafičnega vmesnika bo potrebno poiskat kakšne widgete ali pa uporabiti obstoječe elemente posameznega vmesnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2013 1:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Našel sem ene lepe instrumente, vendar so pisani v javi.
Zdaj me zanima:
1. ali je bolje naštudirati Javo
2. ali se da ta Java objekt uvoziti in uporabiti v Pythonu
Zanima me varianta, ki bo delala na Android in na Raspberry-u. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70723.29
|
Objavljeno: Sre Feb 06, 2013 2:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2013 9:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem malo raziskoval, se mi zdi, da bi nekak bilo najlažje delati z Netbeans in JavoFX.
S tem bi lahko uporabil tudi indikatorje, ki sem jih zgoraj linkal.
Kaj menite tisti, ki to poznate? _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bolha95 Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33 Prispevkov: 296 Aktiv.: 1.39 Kraj: Križe / Tržič
|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2013 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem ravno včeraj nekaj iskal in dobil eno zelo uporabno zadevo. Možakar se je potrudil in naredil veliko. Lahko si pa pogledaš tudi demo aplikacijo.
http://harmoniccode.blogspot.com _________________ LP,
Robi
Kjer se znanje konča, se domišljija začne |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
damo Član

|
Objavljeno: Pet Feb 08, 2013 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, saj to je to, kar sem gor linkal. _________________ Dobrga štromarja samo slab šnops strese! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 503 dni