www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

18650 Li-ion
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.64
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:30 am    Naslov sporočila:  18650 Li-ion Odgovori s citatom

Informativno me zanima, če ima kdo za prodat 18650 Li-ion baterije po zmerni ceni in sicer 3kom?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali morajo biti nove?
Nekaj jih imam od starih baterij iz prenosnikov.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 11:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne lahko so tudi stare.
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70805.44

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 12:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 5:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A je kdo testiral kapaciteto teh baterij, ker jaz sem kupil take na ebayu in sem pri nekaterih nameril manj kot 1000mAh kapacitete, pri najboljši okoli 1500mAh
start
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Sep 2008 22:59
Aktiv.: 11.71
Kraj: Eindhoven, Nizozemska

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam 4 nove TrustFire TR18650 2500mAh 3.7V. Jih še nisem uporabljal.

Aljaž T.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 5:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najboljše imajo nekje 1900-2000mAh, tiste ne toliko kitajske in težje dobavljive pa 2400 ali več.

Na hitro se kapaciteto vidi že iz teže celice. Imam ene ki imajo manj kot 1000mAh in so 1,5x lažje. Me prav zanima kaj se skriva notri če bi jo odprl.

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.99

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LEDuser je napisal/a:
Imam ene ki imajo manj kot 1000mAh in so 1,5x lažje.

Enake sem dobil na ebayu, sicer za 2$ kos, a vseeno so neuporabne. Hotel sem jih imet za vrtalnik, pa je ena hitro spustila dušo, kapaciteta pa je bila, dokler je delalo, zelo slaba. Napolnile so se z max. 900mAh, gor pa piše 3200mAh
So pa tako lahke, kot bi bile prazne.

LEDuser
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 12:06
Aktiv.: 5.27
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 6:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Točno te ja Cool Kupil sem 4 in sedaj raje 2x preplačam in dobim vsaj 80% napisane kapacitete.
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.62
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi sam iščem take celice, želim pa seveda take, ki bodo v redu. Za slabo kupljene na ebayu je po nekaj prerekanja prodajalec vrnil denar.
Celice take velikosti imam tudi ene rabljene od prenosnega računalnika, čeprav stare, imajo še vedno več kot 2000mAh kapacitete.
No, če ima kdo kakšen uporaben link, bi se priporočal. Slabe celice bi lahko ponudil komu, ampak dvomim da bo zadovoljen Rolling Eyes

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 29, 2013 7:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najlepša hvala za vse ponudbe, sem se dogovoril s startom.

Imam pa še eno vprašanje v zvezi s temi baterijami. Se sploh kje v Sloveniji po normalni ceni dobi nastavek, za recimo 3x18650, da si izdelam adapter za lažje polnjenje na modelarskem polnilniku?

PZUFIC
Vseved

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 2:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še tole me zanima. So rabljene celice z napetostjo 0,5V sploh še uporabne za kaj in se je sploh vredno ukvarjati s polnjenjem?
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 3:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kitajske baterije imajo kapaciteto po po mojih izkusnjah priblizno polovico od tistega kar pise na njih.
Drugace jih imam doma kar precej iz starih prenosnikov. so stestirane kapaciteta se pa po vecini giblje okoli 1500mah (torej nekje enake 3000mah kitajskim Mr. Green).
Če bi kdo mel naj javi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.14

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Najlepša hvala za vse ponudbe, sem se dogovoril s startom.

Imam pa še eno vprašanje v zvezi s temi baterijami. Se sploh kje v Sloveniji po normalni ceni dobi nastavek, za recimo 3x18650, da si izdelam adapter za lažje polnjenje na modelarskem polnilniku?

Sam razmisljam ze nekaj casa da bi plasticno cev po dolzini zarezal, not dal baterije potem bi pa naredil okrogle jezicke na njih pa pricinil zice in jih dal na vse kontakte (tudi med baterije za balansiranje). Ideja stoji ker še nisem zagledal nikjer primerne plasticne cevi.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
a.vidmar
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03
Aktiv.: 5.30

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 08, 2013 4:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z malce predelave bi šlo (so zaporedno vezani)??

2x18650

4x18650
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 1 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni