|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
leonk Član

Pridružen-a: Pon 26 Jan 2009 0:39 Prispevkov: 374 Aktiv.: 1.87 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
No ne kradejo samo kabelskim operaterjem. Kradejo tudi oni.
Pri nas se je v bloku po domače priklopil na skupno elektriko.
Na moj protest pri upravniku, je upravnik mojo pisno pritožbo posredoval operaterju in na pritožbo mi je potem odgovoril kabelski operater s katerim nimam nič.
Odgovor pa je bil v stilu, jaz pokradem na mesec samo malo elektrike (20kWh). Mora krasti še nekdo, pa najdite njih najprej.
Zadevo sem rešil tako da ne plačujem deleža skupne elektrike upravitelju.
No po desetih mesecih so se začeli zbujati, ker imajo nezaprte postavke v računovodskem programu.
lp, Leon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
S56RGA Član

Pridružen-a: Čet 11 Sep 2008 13:33 Prispevkov: 325 Aktiv.: 1.59 Kraj: Koper
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Morda je v Butalah to del normalnega življenja in on je edini ko to ne zna početi. _________________ Agar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.58 Kraj: Haloze
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem od kdaj ima telekom koaksialne kable v omaricah. Saj če ne povzroča motenj v omrežju tudi neke velike škode ne bo naredil, tisto malo odprtih programov lahko vidi z digijem. Z ustrezno opremo klonirana kartica ali še kaj več pa že, tu pa se na veliko rabuta brez poseganja v tujo opremo.
Aha kaznivo dejanje je bilo omenjeno kakšna pa je sankcija v tem primeru?
Pa da ne bote ugibali net pa res rabutam ampak z vednostjo lastnika, ki je pa wlan-slovenija.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
robert Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48 Prispevkov: 1905 Aktiv.: 8.04 Kraj: Tolmin
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi Telekom ima koaksialni kabelski sistem - vsaj v Idriji je.
In prav na lahko se priklopiš, kot je že ugotovil avtor.
Samo potem lahko postane hudo drago in se v končni fazi ne izplača-pa še vlačenje po sodiščih,...
Tudi nekateri kablaši, ki so v blokih signal enostavno priklopili na star vertikalni vod sedaj vlačijo do vsakega stanovanja svoj koaksialec, ki se konča v zaklenjeni omarici.
Če ne plačaš enostavno odvije F-konektor v tej omarici. _________________ LP Robert |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.65 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 1:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri nas je napeljal kabel za kabelsko, kar po naših jablanah. Od sosede je pa preventivno do nas potegnil dvojni kabel, ker je domneval, kaj bo sledilo. No tudi štango je kasneje vkopal. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.94 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
robert je napisal/a: |
Tudi Telekom ima koaksialni kabelski sistem - vsaj v Idriji je.
In prav na lahko se priklopiš, kot je že ugotovil avtor.
Samo potem lahko postane hudo drago in se v končni fazi ne izplača-pa še vlačenje po sodiščih,...
Tudi nekateri kablaši, ki so v blokih signal enostavno priklopili na star vertikalni vod sedaj vlačijo do vsakega stanovanja svoj koaksialec, ki se konča v zaklenjeni omarici.
Če ne plačaš enostavno odvije F-konektor v tej omarici. |
V enem večjem kraju sem sodaloval pri obnovi kabelskega sistema. Delalo se je tako kot je to opisal Robert. No, tam se neplačnikom niso izklapljali F - konektroji, ampak so se vstavljali filtri, ki so prepuščali le 1 nacionalni program. Ne vem pa, a je to zakonsko določeno ali pa je bil dogovor s strani občine. Glavni izvajalec je tudi član foruma. Če bo tole videl, oz hotel, lahko več napiše on. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
No, tam se neplačnikom niso izklapljali F - konektroji, ampak so se vstavljali filtri, ki so prepuščali le 1 nacionalni program. |
Hehe, bi lahko to smatrali že tudi kot kazen včasih
LP, g _________________ ...lahko pa se tudi motim ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:29 pm Naslov sporočila: Re: Kabelska tv (free) ali pomagajte mi slepariti. |
|
|
mufimufi je napisal/a: |
Zdravo.
Zadnjič sem imel malo preveč časa in sem doma odprl kabelsko omarico od telekoma na hiši. Za hec priklopim gor televizor in vidim, da je koaksialc na drugem koncu priklopljen.
Zdaj me pa zanima, ali lahko tehniki odkrijejo nedovoljen priklop na koaksialcu? Obstajajo kakšni filtri, da ne pošiljajo nazaj nobenih indikacij, da je kar koli priklopljeno na kablu? |
Tehniki lahko odkrijejo, da si priklopljen. V bistvu dober tehnik lahko to ugotovi na daleč. Temu se reče TDR. Koliko dobrih tehnikov (še) ima Telekom ne vem.
Potem pa bo telekom delal "mufi-mufi" s teboj. Imajo neprimerno več časa in denarja od tebe, sw. programi pa jih opominjajo znova in znova, da tvoja postavka še ni zaprta . _________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni