www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Nedobavljivost delov - lahko kdo pomaga
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
KernelPanic
Član
Član

Pridružen-a: Pon 13 Avg 2012 10:29
Aktiv.: 1.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 7:31 am    Naslov sporočila:  Nedobavljivost delov - lahko kdo pomaga Odgovori s citatom

Spostovani!

Naletel sem na zelo nenavaden problem, glede na to, da smo clani EU. Namrec, od Bournsa bi rad dobil:
- PEL12T-4-24-25-T-S1024 (4 kom)
- ENW1JD28L00256L (4 kom)

Hotel sem sprva dobiti vzorce in zato sem Bourns kontaktiral direktno, vendar sem dobil negativen odgovor in napotitev zastopnike za Slovenijo. Le-te sem nasel na Bourns-ovi spletni strani in nato kontaktiral IC Electronic ter Alma Electronic. Oboji so mi zapisali, da teh delov ni mogoce dobiti niti kot vzorce niti kupiti, saj jih njihovi dobavitelji nimajo. WTF?! Kako je to mogoce in kje naj sedaj dobim omenjeno robo? Mi lahko kdo pomaga, naroci zame?

S spostovanjem,
Marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:12 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kontaktiraj Bourns in jih obvesti o nastali situaciji.
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V bodoče se trudi že v fazi designa sheme izbirati komponente, ki so dobavljive, dobro pa je tudi, da so enake komponente dobavljive pri več proizvajalcih. Eksotiko daš samo v primeru, ko ni nobene druge alternative, pa še to se moraš prej pozanimati, kje je dobavljiva, kakšni so dobavni roki, cena in koliko časa bo še dobavljiva.
.
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 01 Okt 2004 1:17
Aktiv.: 0.00

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 10:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjazkariz je napisal/a:
V bodoče se trudi že v fazi designa sheme izbirati komponente, ki so dobavljive, dobro pa je tudi, da so enake komponente dobavljive pri več proizvajalcih. Eksotiko daš samo v primeru, ko ni nobene druge alternative, pa še to se moraš prej pozanimati, kje je dobavljiva, kakšni so dobavni roki, cena in koliko časa bo še dobavljiva.
Hvala za nasvet! Bom uposteval v bodoce, ucim se se ... In nisem imel namena smetiti po forumu. Ampak, na uradni strani Bournsa ni nic pisalo o teh komponentah, da se niso v redni produkciji. Bom se poizkusal, hvala vsem!

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70803.11

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 3:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Uradne strani proizvajalcev in datasheeti so kot videoteka. V videoteki pa najdeš zelo malo filmov posnetih po resničnih dogodkih, večina je fantazija Wink
Uporabljaj komponente, ki so dobavljive na Farnellu, Digikey in Mouserju in imajo enakovredno zamenjavo pri več proizvajalcih.
Vse ostalo moraš preveriti kako je z dobavo, koliko časa še proizvajalec garantira, da bo še proizvajal in kakšne so minimalne količine.
Meni se tvoja izkušnja sploh ne zdi problem, ampak povsem normalen dogodek. Proizvajalci so podjetja, ki delajo za zaslužek. Niso pa servis za pošiljanje brezplačnih vzorcev. Ko se tega zaveš, bo tvoje življenje precej lažje Wink
Ja saj to razumem, saj sem v emailu (Bournsu in dvem slovenskim zastopnikom) izrecno poduaril, da ce ni mozno dobiti vzorcev, da mi posljejo predracun (ponudba, ker baje sta ta dva enkoderja zelo zasoljena, izvedel sem, da je za kolicino 1000+ cena 5-10 eur), da vidim cene in nato placam. Gre se pa za idejo, da ima eden izmed teh dveh enkoderjev RGB diodo in sem hotel narediti na mojem projektu, ko obracas enkoder proti max. glasnosti, da se dioda barva iz modrega podrocja (safe zone) v rdece (max. glasnost - ni priporocljivo/red zone).

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kot sem razumel, je pridobitev brezplačnih vzorcev le "nice to have", pravi problem pa je, da jih niti kupit ne more.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 4:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 4:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Ne moreš kupiti 4 kose, lahko pa jih 1000 Wink
Ja no, 1000 jih ne potrebujem. Bourns me je malce razocaral, oz. slovenski zastopniki ...
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

KernelPanic je napisal/a:
...,izvedel sem, da je za kolicino 1000+ cena 5-10 eur...
Meni se zdi 5 - 10€ za tisoč kosov zelo ugodna. Kupi, če ostalih 999 ne rabiš, pa jih poklanjaj tu na forumu.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 5:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
KernelPanic je napisal/a:
.... Bourns me je malce razocaral, oz. slovenski zastopniki ...

Razočaral si se sam, ker ne poznaš nekaterih osnovnih zakonitosti trga elektronskih komponent. Poglej si promet, ki ga ustvarja Bourns in boš ugotovil, kako pomemben si ti s 4 kosi za to podjetje.
Aha, torej po tvoji logiki je tiny stranka nepomembna, velikanom, ki narocajo, se je pa treba prilizovati za delez na trgu. Zanimiva filozofija, vendar ne pije vode, poleg tega, ni potrebe, da si osoren do mene, tukaj sem hotel samo poizvesti, ce je kdo tukaj, ki ima veze pri dobaviteljih, da bi to narocili. Uveljavljenim podjetjem je vsaka stranka dragocena, pa naj si kupi za 1 cent robe al pa 10000 eur! Jaz tako velikega narocila trenutno ne morem izvesti, tako, da lahko temo zaklenete, da ne bo se kaksnih modrovanj ...

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
.
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 5:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nazaj na vrh
KernelPanic
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 13, 2013 6:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

borisz je napisal/a:
Marko, delaš se pametnega in v tvojih pravljicah je res tako. Resnica pa je takšna, kot sem napisal. Nisem prav nič osoren, le resnico ti poskušam približati, da ne boš živel v iluzijah. Očitno si še priklopljen na mamin hladilnik in tega ne zmoreš razumeti. Odrasti že!
Za zahvalo si pa še nesramen, kot kakšno razvajeno dete. (Sedaj pa sem bil piker, ampak še ne osoren Wink )
Za tvojo informacijo, zivim v svojem stanovanju ze 8 let in da se spustim na tvoj nizkotni nivo dialoga, sem priklopljen na svoj hladilnik, ki je btw. se nov novcat povrhu vsega - kupil sem ga sam. Te dele bom dobil z tvojo ali brez tvoje pomoci, glede odrascanja pa, vsi smo se po malem otroci, vsaj dokler imamo starse. Me zanima, kaj bi rekel Texas Instruments na tvoje nebuloze, od njih sem rabil neko cipovje in ker so v nasi prelepi Sloveniji zasrali stvar, so se prav zame, ki sem po v Texas Instruments obsegu po tvoje se vedno nepomembna stranka, potrudili za vsega cca 10.00 EUR in stvar izpeljali tako, da se vedno pri njih narocam in sem z njimi zelo zadovoljen. Pri njih pac tvoja filozofija ne pije vode.

Lp,
Marko
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 495 dni