www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

popravilo matične plošče S775

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.80
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 9:01 am    Naslov sporočila:  popravilo matične plošče S775 Odgovori s citatom

Se kdo ukvarja s popravili matičnih plošč in sicer : GA-EP45-DS4P

http://www.gigabyte.si/products/product-page.aspx?pid=2839#ov

Napaka naj bi bila v kratkem stiku na enem od ''napajalnih čipov '' ki napajajo oba LANa .
Baje se tisti čip odlota in se mrežo nadomesti s PCI kartico in potem deluje matična naprej.

Je že kdo imel podoben primer ?

Gor je bil C2Q9550

LP sandi

powr
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2007 13:20
Aktiv.: 3.13
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj bi odlotal cip? Disablas mrezno v biosu in das pci mrezo na plato.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.60
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 10:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je disable premalo in je treba fizično odstraniti domnevno okvarjen čip in potem zadeva dela. Disable v biosu je v tem primeru vsaj priporočljiv, če ne obvezen.

Pred nekaj dnevi mi je sosed prinesel en računalnik, prav tako z Gigabyte matično in je dodana PCI mrežna kartica, čeprav je že integrirana na matični, enako je v računalniku PCIe grafična kartica (z zaribanim ventilatorjem), čeprav je integrirana na matični in po besedah uporabnika marsikaj ne deluje, monitor priključen na integrirano deluje, na grafično ne ... ja, pač ni računalniški tip, ker ima računalnik le za brskanje po internetu in ogled kakšnega filma, še najraje xxx Rolling Eyes
Menda je bil računalnik kupljen v eni trgovini, kjer prodajajo marsikaj, tudi hrano... ne vem zdaj v kateri in uporabnik ni dodajal ne grafične, ne mrežne kartice, menda je bilo to že notri.

Ali dodajajo mrežne kartice zato, ker so mogoče z integriranimi mrežnimi težave? pač nekaj je narobe z matično že v štartu? To ni prvi primer, ki sem ga videl, matična ima mrežno, ampak dodana je še ena in pogosto normalno delujeta obe, kaj je to zdaj ena fora s tem?

lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 10:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so mi povedali na AGT-ju , vendar sem takrat že imel notri drugo ploščo.

Ko si sestavljam računalnik skoraj (no ja tisti skora) dam noter ločeno mrežno kartico ravno zaradi takšnih linijskih prebliskov.Tukaj pa sem jo pozabil.

Če je tisti napajalni čip res v stiku je potem logično da bo metalo ven celo ploščo in jo praktično ne moreš zagnati dokler ne odstraniš -odlotaš okvarjenega čipa
( tako iz glave sedaj niti ne vem kateri je ker plošča je že kako leto na čakanju Razz )

čip naj bi bil eden od 2 x Realtek 8111C chips (10/100/1000 Mbit) ali kaj blizu okoli njega

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.96
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lucca brassi, ko greš kaj v te konce prinesi plato s seboj. Dokler boš ti pil kavo bom jaz to rešil.
lucca brassi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 14, 2013 12:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prinesem kavo s seboj pa še kak kočevski priboljšek

P.S. bi imeli magnetne šalčke za vijake ( v bistvu so to plastomagnetni rotorji fi =50 mm h= 25 mm, samo so fini za zlaganje vijakov da se ne pogubijo )

Mihc87
Član
Član

Pridružen-a: Tor 25 Jan 2011 11:58
Aktiv.: 1.08
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Malo bi si izposodil temo in sicer na plati sem odkril tri napihnjene kondenzatorje.
Zaenkrat mi sicer matična deluje brez težav, zato sem tudi skeptičen ali bi jih sploh menjal. Do kakšne napake sploh lahko pride, če so napihnjeni še naprej? Do nihanja napetosti in posledično do okvare matične / CPUja?

Hvala za vse nasvete. Če želite lahko priložim tudi sliko, ko jih poslikam Smile
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 1 dni